Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Στο ΤΜΕΔΕ η Attica Bank Properties έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

tags :
Attica Bank: Στο ΤΜΕΔΕ η Attica Bank Properties έναντι 1,2 εκατ. ευρώ
Το κέρδος από την συναλλαγή αυτή που θα απεικονιστεί στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας και του Ομίλου της Attica Bank κατά το α’ εξάμηνο του 2020
Στο ΤΜΕΔΕ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ μεταβίβαση η Attica Bank την Attica Bank Properties.
Ειδικότερα, η Attica Bank με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίαση του της 27.05.2020 αποφάσισε, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας και με βάση έκθεση ορκωτού ελεγκτή για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής για τους μετόχους της, την αποεπένδυση της συμμετοχής της Τράπεζας στη θυγατρική της ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Atticabank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων» με τη μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών αυτής στο συνδεδεμένο με την Τράπεζα Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων», έναντι προσφερόμενου τιμήματος συνολικού ύψους σήμερα € 1,2 εκ (€535 χιλ. + τρέχοντα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα).
Η ανωτέρω συναλλαγή θα υλοποιηθεί μετά την έγκριση της συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας και την πάροδο των προθεσμιών ή τη λήψη των αδειών που τυχόν ζητηθούν, σύμφωνα με τα άρθρα 99-101 του ν.4548/2018.
Το κέρδος από την συναλλαγή αυτή που θα απεικονιστεί στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας και του Ομίλου της Attica Bank κατά το α’ εξάμηνο του 2020 ανέρχεται σε κατά εκτίμηση ποσό € 700χιλ.

Τί ανέφερε το BankingNews στις 14/5:

Θα επενδύσει 50 εκατ στην Optima Bank ο Βαρδινογιάννης – Η Attica bank πουλάει την Properties στο ΤΣΜΕΔΕ και η Praxia Bank

Ορισμένες ενδιαφέρουσες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα, στις μικρές τράπεζες.
Δεν έχουν μείνει και πολλές.

-Η Praxia bank ήταν πείραμα που δεν απέδωσε.
Μετά τις ζημίες των 73 εκατ το 2019 πουλήθηκε στην Viva.
Όμως ενώ η έγκριση θα δοθεί για την εξαγορά, στην πράξη το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετεί η Viva μάλλον είναι νεφελώδες με μεγάλη πιθανολόγηση να μην αποδώσει.
Τα κεφάλαια της Praxia Bank έχουν υποχωρήσει στα 18 εκατ και οι ενέργειες για να ενισχυθούν τα κεφάλαια μέσω αναβαλλόμενης φορολογίας μάλλον θα πέσει στο κενό καθώς δεν επαρκεί μόνο ένα business plan…
Η Praxia Bank είχε ταμειακά διαθέσιμα 149 εκατ και 182 εκατ. ενεργητικό.

-Η Optima Bank συνεχίζει να αυξάνει το δίκτυο καταστημάτων της και λόγω των μετοχικών αναδιαρθρώσεων αναμένεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη να επενδύσει επιπλέον 50 εκατ ώστε η τράπεζα να ενισχυθεί κεφαλαιακά.
Για το διάστημα 2019 και 2020 θα προκύψουν ζημίες προφανώς λόγω των επενδύσεων ενώ στόχο είναι από το 2021 να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό.
Σε επόμενη φάση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

-Η Attica bank συνεχίζει να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία πουλάει ακίνητα και θα πουλήσει και την Attica Properties ως εταιρία εκτίμησης ακινήτων και διαχείρισης.
Ενδιαφερόμενος είναι το ΤΣΜΕΔΕ που είναι και μέτοχος στην Attica bank.
Η Attica bank διατηρεί ένα ασαφές επιχειρηματικό μοντέλο, πουλάει περιουσιακά στοιχεία για να επηρεάζει τα αποτελέσματα αλλά οι υπόλοιπες επιδόσεις συνεχίζουν την φθίνουσα πορεία τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης