Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Εγκρίθηκε ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ

Κίνα - Εγκρίθηκε ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ
Οι ΗΠΑ επέκριναν την κίνηση του Πεκίνου και δήλωσαν ότι υπονομεύει την ελευθερία και την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ
Στην έγκριση του νόμου εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ προχώρησε το κοινοβούλιο της Κίνας.
Πριν τη συγκεκριμένη απόφαση, οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ επανήλθαν με πλήθος κόσμου να βγαίνει στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή που προτάθηκε η νομοθεσία.
Οι ΗΠΑ επέκριναν την κίνηση του Πεκίνου και δήλωσαν ότι υπονομεύει την ελευθερία και την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, της πρώην βρετανικής αποικίας που επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία του 1997.  
«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι το Χονγκ Κονγκ διατηρεί ένα υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας από την Κίνα, με βάση τα όσα συμβαίνουν» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.
«To Χονγκ Κονγκ και ο δυναμικός, επιχειρηματικός και ελεύθερος λαός του έχουν ανθήσει εδώ και δεκαετίες ως προπύργιο ελευθερίας, και η απόφαση αυτή δεν με ικανοποιεί» τόνισε.
«Ενώ οι ΗΠΑ ήλπιζαν ότι ένα ελεύθερο και πλούσιο Χονγκ Κονγκ θα αποτελούσε μοντέλο για την αυταρχική Κίνα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Κίνα επιβάλλει στο Χονγκ Κονγκ το δικό της μοντέλο» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή του νόμου, ένα μικρότερο όργανο λήψης αποφάσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας, η Διαρκής Επιτροπή, θα προχωρήσει τώρα για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας και να τις επιβάλει στο Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης