Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο ο Boris Johnson για το Brexit – Συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΕ

tags :
The Times: Στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο ο Boris Johnson για το Brexit – Συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΕ
O Johnson θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ – Μ. Βρετανίας για την επόμενη ημέρα του Brexit.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο Johnson θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εξετάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για τη σύναψη νέας συμφωνίας που θα διευθετεί εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά στη διμερή σχέση μετά το 2021 σε διάφορους τομείς — από το εμπόριο ως τα αλιεύματα και την ασφάλεια — έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
Οι Βρετανοί διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να παρατείνουν τη μεταβατική περίοδο στις σχέσεις τους με την ΕΕ που τυπικά εκπνέει τον Δεκέμβριο, όπως προτείνουν οι Ευρωπαίοι.
Παρότι η Βρετανία εγκατέλειψε τυπικά την ΕΕ από την 31η Ιανουαρίου 2019, πολλά από τα βασικά συστατικά της ένταξής της παραμένουν αμετάβλητα για τη μεταβατική περίοδο, ως τα τέλη του 2020.
Η διευθέτηση αυτή προβλέφθηκε ώστε να υπάρχει χρόνος οι δύο πλευρές να διαπραγματευθούν νέα συμφωνία για το εμπόριο, όμως μέχρι τώρα δεν καταγράφεται καμία ουσιαστική πρόοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης