Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εικόνες Ιταλίας… στην Χιλή – Πανικός στα νοσοκομεία από τους χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό

tags :
Εικόνες Ιταλίας… στην Χιλή – Πανικός στα νοσοκομεία από τους χιλιάδες ασθενείς με κορωνοϊό
Στους 841 οι νεκροί, στα 82.289 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Εικόνες Ιταλίας καταγράφονται στην Χιλή λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε κορεσμό λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων.
Γιατροί σε νοσοκομεία του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της Χιλής που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, προειδοποιούν πως οι κλίνες εξαντλούνται καθώς οι ασθενείς πλημμυρίζουν το σύστημα υγείας με αποτέλεσμα πολύ σύντομα οι γιατροί να αναγκαστούν να αποφασίζουν για το ποιοι από τους ασθενείς θα σωθούν.
Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Εντατικολογίας της Χιλής, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Σαντιάγο πλέον είναι κατειλημμένες κατά 97%.
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας είναι ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των νέων κρουσμάτων έχουν τετραπλασιαστεί από τις αρχές του Μαΐου, και ανέρχονται στα επίπεδα των 4.000 καθημερινά.
Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 82.289 κρούσματα και 841 νεκροί.
Ο πρόεδρος της Χιλής Sebastian Pinera υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται σκληρά για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες και ο εξοπλισμός εν μέσω της επιδεινούμενης κρίσης, αναγνώρισε όμως ότι η απειλή της κατάρρευσης του συστήματος είναι απτή.
«Το σύστημα υγείας μας, ειδικά στο Σαντιάγο, βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια των δυνατοτήτων του» ανέφερε ο Pinera.
Η κυβέρνηση πήρε στα χέρια της τον έλεγχο των δικτύων ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών τον Μάρτιο, αποκτώντας τη δυνατότητα να κατανέμει κλίνες και εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής ενώ ανέθεσε στον στρατό τις διακομιδές ασθενών.
«Δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο σημείο που θα πρέπει να συζητήσουμε για το ποιος θα οδηγηθεί στην τελευταία διαθέσιμη νοσοκομειακή κλίνη» υποστήριξε ωστόσο ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο οποίος ανακοίνωσε πως το lockdown στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της (7 εκατ. κάτοικοι) θα παραταθεί πέραν της προθεσμίας της 29ης Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης