Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Ελλάδα - Στο επίκεντρο σχολεία και τουρισμός - Στους 173 οι νεκροί από κορωνοϊό

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Ελλάδα - Στο επίκεντρο σχολεία και τουρισμός - Στους 173 οι νεκροί από κορωνοϊό
Στους 173 οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού
(upd3) Με τα βήματα για την επιστροφή στη νέα πραγματικότητα που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού να επιταχύνονται, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα αφενός στο επικείμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα 1/6 όσο και στην επανεκκίνηση του τουρισμού κυρίως από τις 15/6, όταν και θα απελευθερωθούν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας.
Το μήνυμα που στέλνει - κυρίως προς το εξωτερικό - η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο.
Η Ελλάδα παρουσιάζει μια από τις καλύτερες επιδημιολογικές εικόνες τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως με ελάχιστα κρούσματα σε ημερήσια βάση, και είναι από τους πλέον ασφαλείς τόπους και προορισμούς για να επισκεφθεί κανείς.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται άλλωστε η επαναλειτουργία της εστίασης, των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, των κάμπινγκ, των κατασκηνώσεων, οι ελεύθερες μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, η επανέναρξη των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, οι οποίες πτήσεις θα είναι ελεύθερες από την 1η Ιουλίου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Μια ακόμα απόδειξη της επιστροφής στην κανονικότητα είναι και το τέλος των καθημερινών ενημερώσεων από το υπουργείο Υγείας μέσω των κ.κ.Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.

Κεραμέως για δημοτικά: Ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα τους

Τη θέση ότι η εισήγηση των ειδικών ήταν ομόφωνη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείσα για το εάν φοβάται αύξηση των κρουσμάτων, η κα.Κεραμέως είπε πως ανάλογοι φόβοι υπήρχαν και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά όπως αποδείχθηκε εκεί δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ήδη οι μαθητές των Δημοτικών λείπουν 3 μήνες από τις σχολικές αίθουσες κι ότι αν φτάναμε στον Σεπτέμβρη ο χρόνος θα ήταν 6 μήνες κι αυτό κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και ψυχολογικούς.
Σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία, εξήγησε πως θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και στη συνέχεια θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.
Η κα.Κεραμέως τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα με την άφιξη τουριστών - Δεύτερο κύμα από Νοέμβριο

Τη θέση πως είναι σίγουρο πως θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα με την άφιξη τουριστών διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Ν. Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά με την επιδημία και πως η απάντηση είναι οι αριθμοί.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για την χθεσινή τοποθέτηση του κ.Τσιόδρα ότι χωρίς τα έγκαιρα αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα μετρούσαμε περισσότερους από 13.000 νεκρούς ο κ.Σύψας είπε ότι αυτό ήταν το μέτριο σενάριο.
«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα.
Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά.
Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί.
Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος αναφερόμενος στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, υποστήριξε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο».
«Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες.
Το φυσικό περιβάλλον τον παιδιών είναι το σχολείο» υπογράμμισε ο κ.Σύψας.
Ερωτηθείς σχετικά με την άφιξη των τουριστών ο κ.Σύψας είπε πως «σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα».
«Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε;
 Να μην έρθει κανείς;
Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα.
Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.
Τότε υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα» ανέφερε ο κ.Σύψας.
 
Ανοίγουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, μαθήματα έως τις 26/6 – Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου ανακοίνωσε χθες 26/5 και επίσημα η κυβέρνηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσας και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.
«θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί» ανακοίνωσε ο κ.Πέτσας ενώ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «σχεδόν τρεις μήνες εργαζόμαστε συλλογικά για να εφαρμόσουν την εκπαίδευση στα νέα δεδομένα».
«Από την κλιμακωτή μέχρι την καθολική αναστολή λειτουργίας των δομών, από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση, από την αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών εφαρμογών του υπουργείου μέχρι τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου., από την ταχύτατη προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής τάξης μέχρι την επαναφορά στη νέα κανονικότητα.
Τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα.
Αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία, νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου», σημείωσε η κα.Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι «αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων».
Η υπουργός χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το άνοιγμα των βαθμίδων εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.
«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία.
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα.
Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες» τόνισε η κα.Κεραμέως.
Όπως είπε τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, και τα τμήματα θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές και με 1,5 μέτρο απόσταση.
Αν υπερβαίνουν τους 15 μαθητές θα λειτουργούν εκ περιτροπής, δηλαδή τη μια εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη, ενώ αν δεν υπερβαίνουν τους 15 θα λειτουργούν καθημερινά.
Παράλληλα, προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για τους δασκάλους, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Έως τις 31/7 οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Από την πλευρά του ο υπ.Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών από την 1η Ιουνίου, ότι οι 1.600 δημοτικοί και βρεφικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, που φιλοξενούν περίπου 90.000 παιδιά θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες που θα ισχύσουν για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Δηλαδή λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 15 παιδιά, ενώ εάν σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι λιγότερος από 15, τότε η λειτουργία τους θα είναι καθημερινή.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου, στο πλαίσιο του εφικτού, ενώ όπως είπε ο κ.Θεοδωρικάκο, τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Όπως είπε, οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου, ενώ νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε η επιτροπή θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.
Για τις κατασκηνώσεις καθώς για τα ημερήσια camps, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι έχει ζητηθεί άμεσα από την επιτροπή των ειδικών και ιδανικά εντός της εβδομάδας, να εισηγηθούν τις αποφάσεις τους, προκειμένου να αρχίσει η αντίστοιχη προετοιμασία.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά

Ελεύθερη για όλους τους πολίτες είναι από 25/05 η πρόσβαση προς τα νησιά.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν την επιβίβασή τους, εξακολουθούν να ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες πρόληψης, στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου.
Έτσι, στο πλαίσιο ειδικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, όλοι οι επιβαίνοντες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επιβάτες είτε με βάση το ερωτηματολόγιο είτε με παρουσίαση συμπτωμάτων είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.
Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).
Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.
Εξάλλου, όλοι οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα, θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Διευρύνονται οι πτήσεις εσωτερικού

Αυστηρά μέτρα προστασίας τηρούν από τις 25/5 οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας μας για την αποφυγή διασποράς του ιού.
Οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς από τις 18 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ήρθη ο περιορισμός μετακινήσεων προς την επαρχία και την Κρήτη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται από σήμερα , οπότε θα αρθεί ο περιορισμός και προς τα υπόλοιπα νησιά.
Ωστόσο αναμένεται περισσότερη αύξηση των πτήσεων από την 1η Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και από τις 15 Ιουνίου οπότε θα ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.
Υπενθυμίζεται, πως η AEGEAN στα δρομολόγια εσωτερικού, ήδη από τις 18 Μαΐου ενίσχυσε τα δρομολόγια προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από σήμερα 25 Μαΐου ενισχύει και τα δρομολόγια προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού.
Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Αθήνα προς Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, ενώ θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχε ανασταλεί.
Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

18 νέα κρούσματα, συνολικά 2.903 - Στους 173 οι νεκροί

Δεκαοχτώ νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου το υπουργείο Υγείας.
Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων.
Image
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.903, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 627 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.645 (56,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Image
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών, 4 (23,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Το 82,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Image
Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο.
Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173.
Οι 52 ήταν γυναίκες (30,1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166.245 κλινικά δείγματα.
Image

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές έως 31/5

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 32008/23.5.2020 με την οποία προβλέπονται οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών των ομάδων των Π.Α.Ε., που μετέχουν στην Super League l, αλλά παραμένουν κλειστές μια σειρά ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι κινηματογράφοι, τα catering και τα μουσεία.

Αναλυτικά η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (ΚΑΔ 5510).
2. Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).
3. Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα (ΚΑΔ 5530).
4. Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου, εκτός εάν διαθέτει ανεξάρτητη για το κοινό είσοδο (ΚΑΔ 56.10.11.02).
5. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο (ΚΑΔ 56.10.19.04).
6. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου (ΚΑΔ 56.10.19.05).
7. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου η κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06).
8. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι από κινητές καντίνες (ΚΑΔ 56.10.19.09).
9. Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).
10. Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 56.29.20.02).
11. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56.29.20.04).
12. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56.29.20.05).
13. Δραστηριότητες παροχής ποτών, με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες παροχής ποτών (ΚΑΔ 56.30.10.00),
β) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ (ΚΑΔ 56.30.10.04),
γ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια (ΚΑΔ 56.30.10.06),
δ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια (ΚΑΔ 56.30.10.07),
ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ιντερνέτ καφέ) [ΚΑΔ 56.30.10.0] και
στ) τις υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο (ΚΑΔ:56.30.10.14) [ΚΑΔ 5630].
14. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).
15. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 8230).
16. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και
β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11) [ΚΑΔ 8810].
17. Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος (ΚΑΔ 9002), καθώς και εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) [ΚΑΔ 9004], εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων που αφορούν πρόβες ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων και κινηματογραφικά γυρίσματα.
18. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).
19. Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).
20. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).
21. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.), εξαιρουμένων:
α) των υπηρεσιών λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίγκο (ΚΑΔ 92.00.13),
β) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.14),
γ) των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ 92.00.19),
δ) των υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.21) και
ε) άλλων υπηρεσιών στοιχημάτων (ΚΑΔ 92.00.29) [ΚΑΔ 9200].
22. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων εξαι-ρουμένων των υπηρεσιών πίστας καρτ (93.11.10.04) [ΚΑΔ 9311].
23. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312).
24. Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).
25. Άλλες αθλητικές δραστηριότητες, εξαιρουμένων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες (ΚΑΔ 93.19.13.03) [ΚΑΔ 9319].
26. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).
27. Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (ΚΑΔ 9329), εξαιρουμένων του τομέα των παράλιων (ΚΑΔ 93.29.11.00) και των υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων (πλαζ) [ΚΑΔ 93.29.11.05].
28. Υπηρεσίες που παρέχονται από παιδότοπους (ΚΑΔ 93.29.19.05).
29. Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ 94.99.16.01), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής.
30. Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (ΚΑΔ 94.99.16.02).
31. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, εξαιρουμένων:
α) των υπηρεσιών διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01),
β) υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας με εξαίρεση τη σωματική άσκηση) (ΚΑΔ 96.04.10.02),
γ) υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, ΚΑΔ 96.04.10.06) [ΚΑΔ 9604].
32. Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων (ΚΑΔ 96.09.19.06).
33. Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ 96.09.19.09).
34. Υπηρεσίες ιερόδουλων (ΚΑΔ 96.09.19.12).
35. Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ 96.09.19.17).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης