Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοφιανός (ΚΚΕ): Τα πακέτα της ΕΕ κατευθύνονται στη στήριξη του κεφαλαίου και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός

tags :
Σοφιανός (ΚΚΕ): Τα πακέτα της ΕΕ κατευθύνονται στη στήριξη του κεφαλαίου και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός
Eνώ η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε άρση της καραντίνας, ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή τις ΠΝΠ που κάνει ακόμα πιο ελαστική, πιο ευάλωτη, πιο κακοπληρωμένη την εργασία, μαζί και την ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, σημειώνει ο κ. Σοφιανός
«Τα πακέτα της ΕΕ έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, να στηρίξουν την κλονισμένη κερδοφορία τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου και τελικά αυτός που θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, όπως και προηγούμενα, είναι το γνωστό υποζύγιο, ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας, το μεσημέρι της Τετάρτης 27/5, στην ΕΡΤ1, την πρόταση που αναμένεται από την Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σημείωσε ότι «την Παρασκευή η κυβέρνηση, ενώ έχει προχωρήσει σε άρση της καραντίνας, ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κάνει ακόμα πιο ελαστική, πιο ευάλωτη, πιο κακοπληρωμένη την εργασία, μαζί και την ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων», ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, τον Επισιτισμό και τον Πολιτισμό.
Με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά τη συμφωνία των συνόρων και καλύπτει το βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ στις βλέψεις της τουρκικής αστικής τάξης, θεωρώντας ότι αν η Ελλάδα γίνει το πρωτοπαλίκαρο, όπως έκαναν οι προηγούμενοι κάνουν και οι σημερινοί, θα εξασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
«Πόσο καιρό θα μας παραμυθιάζουν όταν το ΝΑΤΟ, ο Stoltenberg χθες, πρωτοστατεί στη στήριξη του ρόλου της Τουρκίας στη Λιβύη για να ανασχέσει τη ρωσική επιρροή» πρόσθεσε.
Ο Ν. Σοφιανός τόνισε, ότι «το σοβαρότερο πρόβλημα είναι πως και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση τα ακουμπάνε όλα στη συμμαχία που λέγεται ΝΑΤΟ, που την θεωρούν μονόδρομο, στην οποία πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ το χρόνο για να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις, στην οποία έχουμε 14 αποστολές εκτός συνόρων και η οποία συμμαχία αμφισβητεί, μαζί με την αστική τάξη της Τουρκίας, κυριαρχικά δικαιώματα,"γκριζάρει" το Αιγαίο, δεν αναγνωρίζει σύνορα και αναγνωρίζει και στηρίζει τη κυβέρνηση Sarraj, με την οποία ο Erdogan υπέγραψε το γνωστό μνημόνιο για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες».
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ λέει πως, «όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική, υποταγής της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ ή στους Ισραηλινούς, τότε συνεχώς θα βρισκόμαστε προ των πυλών κινδύνων, γενικευμένων αναφλέξεων και υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης