Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό λόγω Χονγκ Κονγκ και δολαρίου - Στο -0,50% και τα 1.697,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό λόγω Χονγκ Κονγκ και δολαρίου - Στο -0,50% και τα 1.697,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, αργότερα εντός της εβδομάδας
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (27/5) ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.700 δολ. ανά ουγγιά, καθώς η άνοδος των εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα γύρω από το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ επηρεάζει την ιδιότητα του πολύτιμου μετάλλου ως «ασφαλές καταφύγιο».
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,50% στις 1.697,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,24% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,8 γεν.
Image
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 υποχωρεί κατά -0,44% στα 1.978 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μικρότερη είναι η πτώση για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020, και συγκεκριμένα στο -0,07% και τα 17,58 δολ. ανά ουγγιά.
Στον αντίποδα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 876,70 δολ. ανά ουγγιά.
Στο μέτωπο των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, τόνισε ότι το Πεκίνο θα κάνει ένα «μεγάλο λάθος» με το νομοσχέδιό του για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, εάν το εγκρίνει, με την Κίνα να δηλώσει πως θα απαντήσει σε ενδεχόμενα μέτρα της Ουάσιγκτον, στα οποία περιλαμβάνεται ακόμα και η επιβολή κυρώσεων.
Η επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam, καθησύχασε χθες τις επιχειρήσεις και το κοινό ότι το νομοσχέδιο δε θα αποτελέσει απειλή για την πολιτικές ελευθερίες της περιοχής, με τους επιχειρηματικούς ομίλους ωστόσο να προειδοποιούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη προς το νομικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ και να δυσκολέψει την προσέλκυση ξένων επαγγελματιών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι σχεδιάζει την απάντηση της Ουάσιγκτον, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες, ενώ από την πλευρά της η υπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, ανέφερε ότι ο κ. Trump «είναι δυσαρεστημένος με τις προσπάθειες της Κίνας», καθώς και ότι «είναι δύσκολο να δει κανείς πώς το Χονγκ Κονγκ μπορεί να παραμείνει ένας οικονομικός κόμβος εάν πάρει τον έλεγχο η Κίνα».
Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αργότερα εντός της εβδομάδας στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξετάζει περαιτέρω μέτρα στήριξης προς την οικονομία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης