Τελευταία Νέα
Διεθνή

TASS: Οι χώρες του OPEC+ εξετάζουν τη διατήρηση των περικοπών στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2020

TASS: Οι χώρες του OPEC+ εξετάζουν τη διατήρηση των περικοπών στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2020
Με βάση τη συμφωνία του Απριλίου, οι χώρες του OPEC+ έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια για τον Μάιο και τον Ιούνιο
Τη διατήρηση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου στα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του 2020 εξετάζουν οι χώρες του OPEC+, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται πηγές που συμμετείχαν στις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές, η επέκταση των περικοπών που έχουν ανακοινωθεί για το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου «είναι ιδιαίτερα πιθανή μέχρι το τέλος του 2020», καθώς οι ΟΠΕΚ «επιθυμεί σοβαρά να διατηρήσει την τρέχουσα ποσόστωση και μετά τον Ιούνιο».
Με βάση τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, οι χώρες του OPEC+ θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο, ενώ στη συνέχεια οι περικοπές θα διαμορφωθούν στα 7,7 εκατ. βαρέλια μέχρι τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, η θέση της Ρωσίας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγούς πετρελαίου στον OPEC+ παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, με το πρακτορείο TASS να αναφέρει ότι ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, συναντήθηκε με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες προκειμένου να συζητηθεί το σχετικό ζήτημα.
Χθες (26/5) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι «η συμφωνία του OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και βοηθάει ώστε να αποφύγουμε ένα αρνητικό σενάριο για την αγορά πετρελαίου».
Ερωτηθείς για το εάν χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες, ο προεδρικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του OPEC+ θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης».
Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία του OPEC+ η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 2,5 εκατ. βαρέλια έκαστη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι περικοπές βρίσκονται ήδη κοντά στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης