Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -4,3% τα βιομηχανικά κέρδη, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2020

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -4,3% τα βιομηχανικά κέρδη, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2020
Για το πρώτο τετράμηνο του 2020, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -27,4%
Πτώση κατέγραψαν τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (27/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον ρυθμό πτώσης ωστόσο να αποδεικνύεται βραδύτερος σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας τέθηκαν ξανά σε λειτουργία.
Εδικότερα, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών στην Κίνα υποχώρησαν κατά -4,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -34,9% τον Μάρτιο του 2020.
Παράλληλα, τα βιομηχανικά κέρδη για το πρώτο τετράμηνο του 2020 κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -27,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι πτώσης -36,7% το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Όσον αφορά τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων, σημειώθηκε πτώση κατά -46% σε ετήσια βάση για το πρώτο τετράμηνο του 2020, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών διαμορφώθηκε στο -17,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι τομείς οχημάτων, ηλεκτρικών μηχανημάτων και ηλεκτρονικών ειδών κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη τον Απρίλιο, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε και στις αποδόσεις των επενδύσεων.
«Η παραγωγή και οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο τον Απρίλιο», ανέφερε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας, Zhu Hong, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης