Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 10 από τα 124 υποψήφια εμβόλια που προηγούνται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Τα 10 από τα 124 υποψήφια εμβόλια που προηγούνται στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Παρών δηλώνει και ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck
Στα 124 ανέρχονται τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού όπως αναφέρουν σχετικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκ των οποίων τα 10 έχουν καταφέρει να περάσουν στην επόμενη φάση, αυτή της κλινικής αξιολόγησης σε ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, από τα 10 εμβόλια, τα μισά είναι κινεζικά, τα τρία αμερικανικά, το ένα βρετανικό (της Οξφόρδης) και ένα είναι προϊόν διεθνούς συνεργασίας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα 114 αυτά είναι ακόμα σε προκλινικό στάδιο, δηλαδή μελετώνται στο εργαστήριο και σε πειραματόζωα
Η ανάπτυξη των 124 εμβολίων γίνεται με οκτώ διαφορετικές τεχνολογίες ή φαρμακευτικές πλατφόρμες (RNA, DNA, αδρανοποιημένος ιός κ.ά.) ενώ εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη αποτελεί το ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck που έχει μεγάλη παράδοση στην ανάπτυξη εμβολίων και που μέχρι τώρα ήταν απών από τις εξελίξεις, ανακοίνωσε αιφνιδίως πως μπαίνει και αυτός στην κούρσα, ότι θα παράγει δύο διαφορετικά εμβόλια και ότι θα στηρίξει ένα αμερικανικό πειραματικό αντιικό φάρμακο του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα που ήδη δοκιμάζεται κλινικά στη Μ. Βρετανία.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, η Merck εξαγόρασε την αυστριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας Themis Bioscience, η οποία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ το δεύτερο εμβόλιο εμβόλιο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό IAVI, με βάση την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο για τον Έμπολα.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης