Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: O CRO της Creta Farms που θέλει… συμβουλές από εταιρία κελεπούρι που έχει κλειστό ΓΕΜΗ και χρωστά της Μιχαλούς σε δημόσιο και ταμεία

tags :
Αποκάλυψη: O CRO της Creta Farms που θέλει… συμβουλές από εταιρία κελεπούρι που έχει κλειστό ΓΕΜΗ και χρωστά της Μιχαλούς σε δημόσιο και ταμεία
Η απίθανη συμβουλευτική Interconsul, τα 70.000 ευρώ και ο ισολογισμός του 2018 και η αίτηση εξυγίανσης
Την ώρα που στην Creta Farms έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες εξυγίανσης με την κατάθεση επικύρωσης συμφωνίας συνδιαλλαγής και η χρηματοδότηση γίνεται με το σταγονόμετρο εντύπωση προκαλούν συναλλαγές με συμβουλευτική εταιρία η οποία είναι άγνωστο τι υπηρεσίες παρέχει στην εταιρία.
Ειδικά μάλιστα όταν η ίδια δεν μπόρεσε να συμβουλεύσει τον εαυτό της και βρίσκεται σε αναστολή καταχώρισης από το ΓΕΜΗ, δηλαδή ουσιαστικά είναι σαν να έχει διαγραφεί καθώς το ΓΕΜΗ δεν δέχεται δημοσιεύσεις της εταιρίας μέχρι να συμμορφωθεί στην νομοθεσία. Και η νομοθεσία προβλέπει την ονομαστικοποίηση των μετοχών της εταιρίας οι οποίες είναι ανώνυμες με το ερώτημα να πλανάται γιατί δεν έχει γίνει.
Μήπως υπάρχει λόγος να μην φανούν οι μέτοχοι;
Πρόκειται για την εταιρία Interconsul ΑΕ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων η οποία για τις καλές υπηρεσίες (προφανώς ο CRO κ. Χουρδάκης και τα τρία μέλη της διοίκησης Τσίρμπας-Ξενάκης Παπαγιαννόπουλος μπορούν να δώσουν λεπτομέρειες γι αυτές και τον… ευατό τους) από την αρχή του 2020 έχει λάβει από την  Creta Farms το ποσό 69.440 ευρώ για υπηρεσίες που προσέφερε  τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο και Απρίλιο.
Δεν είναι γνωστό βέβαια τι ακριβώς υπηρεσίες λαμβάνει και γιατί ακριβώς πραγματοποιούνται συναλλαγές με την Interconsul η οποία πληρώνεται το αργότερο σε 30 ημέρες από τη στιγμή που κόβει το τιμολόγιο.
Βέβαια η Interconsul παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων που εγείρουν ερωτηματικά.
Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις η Interconsul η οποία έχει έδρα στο Χολαργό και δραστηριοποιείται όπως αναφέρει μέσω του υποκαταστήματος Νέας Σμύρνης στην ετήσια χρήση που ολοκληρώθηκε το 2018 εμφανίζει τουλάχιστον περίεργα οικονομικά στοιχεία.
Με ετήσιο τζίρο 292 χιλιάδες ευρώ εμφανίζεται να έχει ρίξει φέσι στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για λοιπούς φόρους και τέλη οι οφειλές της είναι 664 χιλιάδες ευρώ ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία χρωστά 412 χιλιάδες ευρώ.
Δηλαδή οι οφειλές προς δημόσιο και ταμεία ανέρχονταν στα μέσα του 2018 σε 1,077 εκ ευρώ και ήταν υπερτριπλάσιες του κύκλου εργασιών της. Με απλά λόγια δηλαδή η εταιρία είναι στον αέρα.
Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το ότι εμφανίζει να έχει δάνεια 570 χιλιάδων ευρώ τα οποία δεν αναφέρονται ως τραπεζικά.
Αλήθεια ποιος δανείζει μια τέτοια εταιρία με ένα τέτοιο ποσό;
Ποια τράπεζα δανείζει αν δανείζει μια εταιρία με τέτοια στοιχεία; Είναι άραγε η εξέλιξη παλαιού δανείου από την ΑΤΕ και σε ποια τράπεζα έχει μεταφερθεί αυτό το δάνειο σήμερα;
Επίσης στον ισολογισμό του 2018 φυτρώνουν λοιπά άϋλα στοιχεία 536 χιλιάδων ευρώ αλλά και οι λοιπές απαιτήσεις εκτινάσσονται σε 410 χιλιάδες από 20.000 ευρώ ενώ εξαφανίζονται εμπορικό χαρτοφυλάκιο αξίας 723 χιλιάδων και προπληρωμένα έξοδα !!! 392 χιλιάδων ευρώ.
Προφανώς όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες για τον κ. Χουρδάκη και τη διοίκηση της Creta farms που είχαν όπως προκύπτει από τις συναλλαγές τεράστια ανάγκη από τις υπηρεσίες της Interconsul και δεν τους προβλημάτισε απολύτως τίποτα.
Ή μήπως δεν χρειάστηκε να προβληματιστούν καθώς ο κ. Χουρδάκης ειδικός επί των αναδιαρθρώσεων είχε βαθιά γνώση για την Interconsul ;
ΥΓ1: Η συμβουλευτική εταιρία δεν έχει ούτε ιστοσελίδα!!!
Για την ακρίβεια είναι σε διαδικασία αναβάθμισης και θα είναι σύντομα κοντά μας (εδώ και κάτι χρόνια).
ΥΓ2: Τι έγινε με τη διαδικασία εξυγίνασης που ξεκίνησε το 2016;
Ποιος την ανέλαβε;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης