Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Kάντε ό,τι κάνουν τα hedge funds - O ρόλος τους στο ράλι της Wall Street

Goldman Sachs: Kάντε ό,τι κάνουν τα hedge funds - O ρόλος τους στο ράλι της Wall Street
Η Goldman Sachs παρουσιάζει τα πλέον κερδοφόρα assets των hedge funds στις ΗΠΑ
H επενδυτική φιλοσοφία των hedge funds τα έχει οδηγήσει σε υπεραποδόσεις, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, επισημαίνοντας πως τα «κεφάλαια αντιστάθμισης», πλέον, είναι αυτά που μπορούν «να δείξουν τον σωστό δρόμο».
Έπειτα από χρόνια προσπαθειών και αποτυχιών να παραπλανήσει του μικρομετόχους για να επιτραπεί στους μεγαλομετόχους να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη (οι μεγάλοι πελάτες της Bank of America συνεχίζουν τις πωλήσεις για έκτη συνεχή εβδομάδα), η Fed κατάφερε να πυροδοτήσει ένα ράλι στη Wall Street.


Σε αυτό το ράλι συμβάλλουν και οι πλατφόρμες διαπραγμάτευσης αξιών με μηδενική προμήθεια, αλλά και η οικονομική βοήθεια που δόθηκε από το αμερικανικό κράτος, η οποία «επενδύθηκε» στη χρηματαγορά σε τιμή 24πλάσια σε σχέση με τα μελλοντικά PE.

Ως εκ τούτου, οι επενδυτές λιανικής έχουν αναδειχθεί ως ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για τη Wall Street.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, πλέον σε πρωταγωνιστές αναδεικνύονται και τα hedge funds, με το χαρτοφυλάκιό τους να υπεραποδίδει σε ετήσια βάση από τις αρχές του 2019 – παρότι αρνούνται να εμπλακούν στο τρέχον bear market rally το οποίο προκάλεσε το τσουνάμι ρευστότητας της Fed.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει το καλάθι των αξιών που, σύμφωνα με αναλύσεις της, κρατούν τους δείκτες των ΗΠΑ ψηλά.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι επαγγελματίες οικονομολόγοι παρακολουθούν τις κινήσεις των hedge funds κρίνεται συνετό το ίδιο να κάνουν και οι κάθε είδους επίδοξοι επενδυτές.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι προτιμήσεις των «αντισταθμιστικών κεφαλαίων»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης