Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας

tags :
ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας
Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας G. Fayn υπέβαλε 26/5 σήμερα την παραίτησή του
Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας G. Fayn υπέβαλε 26/5 σήμερα την παραίτησή του, σχεδόν έναν μήνα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump τον απομάκρυνε από θέση από την οποία θα είχε την επίβλεψη του «πακέτου» αντιμετώπισης της πανδημίας, ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η παραίτηση του Faynσημειώνεται αφού η κυβέρνηση του Trump απομάκρυνε τέσσερις γενικούς επιθεωρητές το τελευταίο διάστημα.
Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται η πρόληψη της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, της απάτης και της κατάχρησης.
Πρόσφατα, απολύθηκε ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ S. Linik, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, N. Pelosi.
«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω και να αφήσω άλλους να αναλάβουν αυτόν τον κρίσιμο ρόλο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Fayn.
Ο Fayn ασκούσε χρέη επικεφαλής γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου, αλλά αυτά τα καθήκοντα του αφαιρέθηκαν στις αρχές Απριλίου και επέστρεψε στην προηγούμενη θέση του, αυτή του «υπ’ αριθμόν 2» στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή.
Στις αρχές Μαΐου, ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε την C. Greeme, την γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, κατηγορώντας την ότι παρουσίασε έναν «ψευδή φάκελο» περί ελλείψεων στα αμερικανικά νοσοκομεία εν μέσω της πανδημίας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τον Απρίλιο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ενημέρωσε το Κογκρέσο για την απόλυση του M. Atkinson, του γενικού επιθεωρητή των υπηρεσιών πληροφοριών.
Πέρσι ο Atkinson είχε εμπλακεί στην έναρξη έρευνας σε βάρος το Trump που οδήγησε στην παραπομπή του σε δίκη από τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης