Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για το εργαστήριο της Wuhan

tags :
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για το εργαστήριο της Wuhan
«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα εργαστήριο P4 [υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας] είναι σαν ένα πυρηνικό εργοστάσιο» αναφέρει πηγή στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για το εργαστήριο της Wuhan, υποστηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Πιο συγκεκριμένα, έντεκα χρόνια πριν από την ανέγερση του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, η γαλλική αντικατασκοπία είχε προειδοποιήσει το Παρίσι για τις χείριστες πρακτικές βιοασφάλειας που επικρατούν στην Κίνα.
Το 2004, ο νυν επικεφαλής στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, Μichel Barnier, αγνόησε αυτές τις προειδοποιήσεις, όντας τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν απευθύνει σχετική προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χάσει εύκολα τον έλεγχο της εγκατάστασης ενώ επεδίωκε να δημιουργήσει όπλα βιολογικού πολέμου.
Το 2015, το εργαστήριο άρχισε τις εργασίες του και οι Γάλλοι επιστήμονες που είχαν κληθεί να εργαστούν εκεί εκδιώχθηκαν από το Κουμμουνιστικό Κόμμα.
Περίπου 50 Γάλλοι επρόκειτο να βοηθήσουν τους Κινέζους επιστήμονες στην εκπόνηση του έργου τους, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ.
Η Daily Mail αποκαλύπτει τη συμμετοχή του Michel Barnier στο εν λόγω πρότζεκτ του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το σενάριο περί ιού που κατασκευάσθηκε και διέφυγε, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας άνευ προηγουμένου πανδημίας, ένας μολυσμένος υπάλληλος μετέφερε τον ιό στην αγορά νωπών κρεάτων της Wuhan.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα εργαστήριο P4 [υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας] είναι σαν ένα πυρηνικό εργοστάσιο.
Είναι μια βακτηριολογική ατομική βόμβα» είπε μια πηγή στην εφημερίδα, προσθέτοντας:
«Οι ιοί που δοκιμάζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.
Πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας».
Πάντως, η Κίνα, όπως έχει γίνει γνωστό, εφαρμόζει μια νέα πολιτική που επιτρέπει τη στρατιωτική χρήση της βιοτεχνολογίας.
Στο μεταξύ, η επικεφαλής του Ινστιτούτου, Shi Zhengli, γνωστή και ως batwoman, αρνείται τα πάντα, ορκιζόμενη μέχρι και στη ζωή της πως η Covid-19 δεν προήλθε από το εργαστήριό της.
Μάλιστα, επεσήμανε στην κινεζική κρατική τηλεόραση πως θα συνεχίσει ακάθεκτη τις έρευνές της…


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης