Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth

Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth
Η Ρωσία άρχισε την κατασκευή του πρώτου στρατηγικού stealth βομβαρδιστικού η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον 2021
Η Ρωσία άρχισε την κατασκευή του πρώτου στρατηγικού stealth βομβαρδιστικού η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον 2021 μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δυο πηγές του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.
Σύμφωνα με μια από τις πηγές, την κατασκευή στοιχείων του αεροσκάφους θα αναλάβει ένα από τα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών του ομίλου UAC (The United Aircraft Corporation), ενώ η μελέτη με όλα τα συνοδευτικά σχέδια έχει εκπονηθεί και έχει ήδη ξεκινήσει η τροφοδοσία με υλικά.
Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι στην παρούσα φάση έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται η άτρακτος του αεροσκάφους, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.
Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει μια σειρά από πυραύλους και βόμβες προηγμένης τεχνολογίας, όπως και υπερηχητικά όπλα, ενώ θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας.
Το αεροσκάφος που είναι γνωστό με την ονομασία PAK DA, είναι ανάλογο με τον αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth B-2 το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1997.
Η Κίνα αναπτύσσει επίσης το δικό της stealth βομβαρδιστικό που είναι γνωστό ως Xian H-20.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει το δικό της stealth μαχητικό που είναι γνωστό ως Sukhoi-57, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS