Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ιδιαίτερα αποτελεσματική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Βοήθησε ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα

Κρεμλίνο: Ιδιαίτερα αποτελεσματική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Βοήθησε ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι χώρες του OPEC+ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης γύρω από την αγορά πετρελαίου
Ως «ιδιαίτερα αποτελεσματική» χαρακτήρισε τη συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος Dmitry Peskov, διευκρινίζοντας ότι η αγορά απέφυγε τα χειρότερα λόγω της συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «η συμφωνία του OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και βοηθάει ώστε να αποφύγουμε ένα αρνητικό σενάριο για την αγορά πετρελαίου».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η τιμή του αμερικανικού WTI υποχώρησε κάτω από τα 0 δολ. ανά βαρέλι, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε μία άνευ προηγουμένου πτώση στη ζήτηση πετρελαίου παγκσομίως.
Ερωτηθείς για το εάν χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες, ο προεδρικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του OPEC+ θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης».
Χθες (25/5) το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι η ζήτηση πετρελαίου θα βελτιωθεί τον Μάιο, καθώς έχουν ήδη σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια προσφορά, μέσω των περικοπών στην παραγωγή του OPEC+.
Μάλιστα, το ρωσικό Υπουργείο εκτιμά ότι η εξισορρόπηση της αγοράς θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ενώ το ημερήσιο πλεόνασμα πετρελαίου ορίζεται αυτή τη στιγμή στα 7 εκατ. με 12 εκατ. βαρέλια.
Η Ρωσία βρίσκεται ήδη κοντά στα επίπεδα παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί με τις υπόλοιπες χώρες του OPEC+, και συγκεκριμένα κοντά στα 8,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, αναμένεται να συζητήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών και μετά τον Ιούνιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης