Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση με τα 800άρια επιδότησε την ανεργία, δεν στήριξε την εργασία

tags :
Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση με τα 800άρια επιδότησε την ανεργία, δεν στήριξε την εργασία
Η λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στήριξη του εργαζόμενου σαν να μην έχει απώλεια εισοδήματος τόνισε η κα.Αχτσιόγλου
Η κυβέρνηση με τον τρόπο που έδωσε τα 800άρια ουσιαστικά επιδότησε την ανεργία και δεν στήριξε την εργασία και τους μισθούς είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Έδωσε 800άρια χωρίς να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.
Όταν θες να έχεις προστασία της εργασίας, σημαίνει ότι θες να τη διατηρήσεις, όπως και τη σχέση εργασίας και να καταβληθεί ο μισθός 100%» είπε μιλώντας στον Alpha η κα.Αχτσιόγλου, η οποία αναφέρθηκε και στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, αλλά και του κλάδου του τουρισμού που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.
«Λέμε ότι στις πιο ευαίσθητες επιχειρήσεις (τουρισμός, εστίαση, μεταφορές) θα πρέπει να υπάρχει επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών, 40% του μισθού και το υπόλοιπο 60% να καλυφθεί από τον εργοδότη.
Για τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις λέμε 40% επιχορήγηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών και το υπόλοιπο το καλύπτει ο εργοδότης.
Η λογική του όλου προγράμματος είναι στήριξη του εργαζομένου, σαν να μην έχει απώλεια εισοδήματος.
Γιατί αν συμβεί αυτό, η οικονομία δεν θα ανακάμψει εύκολα» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλησε να υποβαθμίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να είναι τουλάχιστον συνεπής και να μην αντιφάσκει.
Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να βγαίνει και να λέει ότι θα εφαρμόσω πακέτο 24 δισ. – δεν είναι πραγματικό το νούμερο, θα μπορούσα να σας αποδείξω γιατί – και να λέει ότι αυτό είναι σοβαρή οικονομική πολιτική, αλλά όταν  ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ένα αντίστοιχο πακέτο, αυτό να είναι «λεφτόδεντρο».
Πρέπει να κρατάει μία σοβαρότητα και μία συνάφεια και μία συνοχή σε αυτά που λέει.
Αλλιώς είναι αντιφατικό.
Αν δεν υπάρχει πακέτο στήριξης, θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο σαν αυτόν που ζήσαμε στη χρηματοπιστωτική κρίση ότι θα έχουμε λιτότητα, μέτρα, εμβάθυνση του χρέους και θα πηγαίνει έτσι…» είπε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης