Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Παρακολουθούμε προσεκτικά την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου - Όλες οι χώρες θα τηρήσουν τη συμφωνία για τις περικοπές

ΟΠΕΚ: Παρακολουθούμε προσεκτικά την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου - Όλες οι χώρες θα τηρήσουν τη συμφωνία για τις περικοπές
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, αναμένει από όλες οι χώρες να τηρήσουν τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Στο γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία της αγοράς πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (26/5) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, μετά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Ειδικότερα, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι «η γραμματεία του Οργανισμού παρακολουθεί προσεκτικά τη σταδιακή ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου», ενώ πρόσθεσε ότι «παρατηρήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδος στα ποσοστά χρησιμοποίησης των κινεζικών διυλιστηρίων στην Κίνα».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του εκτός ΟΠΕΚ θα τηρήσουν τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία αναφέρει συνολική μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια τον Μάιο και τον Ιούνιο».
«Οι χώρες του OPEC+ πρέπει να εξακολουθήσουν να τηρούν τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή, παρά τα σημάδια ανάκαμψης στο πετρέλαιο, μετά την πτώση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barkidno.
Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε νέα αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020, κυρίως εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και των lockdown που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πλέον, ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα υποχωρήσει κατά 9,07 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 90,59 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που αποτελεί επί τα χείρω αναθεώρηση κατά 2,23 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Ωστόσο, ο Οργανισμός διευκρίνισε ότι η πτώση της ζήτησης μπορεί να περιοριστεί εάν η άρση των περιοριστικών μέτρων πραγματοποιηθεί νωρίτερα απ' ό,τι αναμένεται και εάν υπάρξει ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας λόγω των μέτρων στήριξης από τις κυβέρνησεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης