Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (ΥΠΕΞ): Εργαζόμαστε ώστε η Ευρώπη να ανοίξει συντονισμένα τις πύλες της στον τουρισμό στις 15/6

tags :
Di Maio (ΥΠΕΞ): Εργαζόμαστε ώστε η Ευρώπη να ανοίξει συντονισμένα τις πύλες της στον τουρισμό στις 15/6
Θα είναι σαν ένα ευρωπαϊκό D – Day υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας
Στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε η Ευρώπη να ξανανοίξει συντονισμένα τις πύλες της στον τουρισμό από τις 15 Ιουνίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της RAI ο Di Maio αφού εξέφρασε την ελπίδα του «οι Ιταλοί να μπορέσουν να πάνε διακοπές στην Ιταλία», τόνισε ότι «χρειαζόμαστε τον ξένο τουρισμό, και ιδίως τον γερμανικό, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό».
«Στις 15 Ιουνίου προσπαθούμε να ξανανοίξουμε όλοι μαζί.
Είναι η ημέρα κατά την οποία θα ξανανοίξει τις πύλες της και η Γερμανία.
Θα είναι κάπως σαν ένα νέο ευρωπαϊκό D – Day» υποστήριξε ο Di Maio, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι για να μπορέσει να υπάρξει ξένος τουρισμός στην Ιταλία «είναι σημαντικό όλες οι περιφέρειες της χώρας να μπορέσουν να εμφανίσουν μια κοινή εικόνα» απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού.
«Θα πρέπει, όμως, να μπορέσουμε να διαβεβαιώσουμε τους τουρίστες ότι μπορούν να έρθουν στην Ιταλία υπό ασφαλείς συνθήκες.
Όλες οι περιφέρειες της χώρας μας πρέπει να υποδεχθούν τους ξένους επισκέπτες με τους ίδιους κανόνες» υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ΥΠΕΞ της Ισπανίας Arancha Gonzalez, η οποία υποστήριξε πως η Ισπανία καλεί τους Ευρωπαίους να θέσουν κοινούς κανόνες για το άνοιγμα των συνόρων έτσι ώστε να γίνει συντονισμένα η ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης