Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν θα είναι χαμένη η χρονιά για τον τουρισμό – Κανονικά ο φράκτης στον Έβρο

Πέτσας: Δεν θα είναι χαμένη η χρονιά για τον τουρισμό – Κανονικά ο φράκτης στον Έβρο
Δεν θα ανοίξουν εποχιακά καταλύματα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος είπε ο κ.Πέτσας
Την θέση πως δεν θα είναι χαμένη η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πάντως απέρριψε το σενάριο πρόωρου ανοίγματος των εποχιακών καταλυμάτων ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση δεν θα αποφασίσει το πρόωρο άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων διότι, όπως είπε, «δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η ομαλή πορεία προς την κανονικότητα που φαίνεται να επανέρχεται, λόγω των μειωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού»
Μιλώντας για τις τον τουρισμό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η προσπάθεια είναι να μην είναι μια χαμένη χρονιά.
«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς.
Το βασικό ζητούμενο μέχρι το τέλος του μήνα είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καφέ, εστιατορίων κτλ. να ανοίξουν.
Είναι προς το συμφέρον τους.
Δεν θα είναι χαμένη η χρονιά» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της οικονομίας.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται ένα σωρό χρήματα, από το πουθενά χωρίς να λέει πώς αυτά θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά χωρίς περιπέτειες» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση είναι θετική και ότι πρέπει να εξεταστούν οι επιπτώσεις της.
Ωστόσο, ο κ.Πέτσας κατηγόρησε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση αύξησε το ΦΠΑ στην εστίαση.
Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε στον Έβρο ο κ.Πέτσας τόνισε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν με τους Τούρκους στρατιώτες ήταν σε τουρκικό έδαφος.
«Ο φράχτης θα προχωρήσει κανονικά.
Κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε τα σύνορα και την εδαφική μας κυριαρχία» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης