Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανακοίνωσαν πτήσεις προς Ελλάδα Lufthansa και Brusells Airlines - Αυξημένα μέτρα υγιεινής στις πτήσεις της AEGEAN

tags :
Ανακοίνωσαν πτήσεις προς Ελλάδα Lufthansa και Brusells Airlines - Αυξημένα μέτρα υγιεινής στις πτήσεις της AEGEAN
Του Χάρη Ντιγριντάκη
Ανάβουν τις μηχανές τους για τη σταδιακή έναρξη των πτήσεων τους προς τις Ελλάδα οι ξένες αεροπορικές εταιρείες, ενώ η AEGEAN Airlines ανακοίνωσε νέα ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στα αεροπλάνα της.
Ειδικότερα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.
Στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος, η Μαγιόρκα, το Φάρο της Πορτογαλίας, η Βενετία, η Ίμπιζα και η Μάλαγα. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από τη Φραγκφούρτη.
Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και περαιτέρω προορισμοί.
Ακολούθως πτήσεις και προς την Ελλάδα, επιστρέφει από τις 15 Ιουνίου η Brussels Airlines -που επίσης ανήκει στον όμιλο της Lufthansa- και με περιορισμένο κατά 30% το ευρωπαϊκό της πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, σε πακέτο διάσωσης συμφώνησαν η γερμανική κυβέρνηση και η Deutsche Lufthansa AG.
Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να επισημοποιήσει την προσφορά της ύψους 9 δις. ευρώ για την απόκτηση του 25% της εταιρείας, αν και η κατάσταση παραμένει ευαίσθητη καθώς εκκρεμούν οι συνομιλίες για να διασφαλιστεί η ταχεία έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια άλλη λεπτομέρεια που θα πρέπει να διευθετηθεί αφορά το χρονοδιάγραμμα εξόδου της Γερμανίας από το μερίδιο που θα αποκτήσει στη Lufthansa.

AEGEAN
Την ίδια ώρα με ανακοίνωση της η AEGEAN Airlines σημειώνει ότι, η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα της, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο μιας χειραποσκευής ή ενός προσωπικού αντικειμένου.
Επίσης, θα διατηρούνται πλέον 3 σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.
Προσθέτει δε ότι για την αποφυγή συνωστισμού και την ελαχιστοποίηση των επαφών, όπως προβλέπουν και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί, σε εκδοτήρια και ελεγκτήρια εισιτηρίων ειδικά διαχωριστικά. Επιπλέον οι επιβάτες, κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, η οποία θα πραγματοποιείται τμηματικά, θα επιδεικνύουν ανέπαφα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα σαρώνουν μόνοι τους στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες την κάρτα επιβίβασης και ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων υπηρεσιών, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Σε ότι αφορά τα μέτρα καθαρισμού που εφαρμόζονται, σημειώνεται ότι ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν ενισχυθεί οι τακτικοί καθαρισμοί των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες απολύμανσης, ενώ το σύστημα ανακύκλωσης αέρα στα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και ο αέρας, ανανεώνεται διαρκώς, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα φίλτρα HEPA αιχμαλωτίζουν πάνω από το 99% των βακτηρίων και ιών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης