Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Το πρόγραμμα για την πανδημία πρέπει να παραμείνει ευέλικτο

Villeroy (ΕΚΤ): Το πρόγραμμα για την πανδημία πρέπει να παραμείνει ευέλικτο
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι κάθε κεντρική τράπεζα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αγοράζει περισσότερα ή λιγότερα κρατικά ομόλογα
Την άποψη πως η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το μέγεθος μιας οικονομίας όταν αγοράζει κρατικά ομόλογα στο πλαίσιο των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας εξέφρασε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, François Villeroy de Galhau.
Μιλώντας στο CNBC, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα για την πανδημία θα πρέπει να παραμείνει ευέλικτο.
«Είμαστε ανοιχτοί όσον αφορά τον όγκο, είμαστε ανοιχτοί όσον αφορά την ημερομηνία λήξης, που συνδέεται με το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση όχι πριν το τέλος του έτους.
Αλλά ακόμα περισσότερο, εάν θέλουμε να εγγυηθούμε τη μέγιστη απόδοση του PEPP, δεν θα πρέπει να δεσμευόμαστε από τις κεφαλαιακές κλείδες (capital keys)» επεσήμανε και συμπλήρωσε «Κάποιες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να αγοράζουν περισσότερα και κάποιες άλλες λιγότερα».
Τα σχόλια του Γάλλου κεντρικού τραπεζίτη έρχονται μετά την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το μέγεθος της εκάστοτε οικονομίας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος στρέβλωσης των αγορών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης