Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μέσα στην εβδομάδα η Short list για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

tags :
Μέσα στην εβδομάδα η Short list για τη ΔΕΠΑ Υποδομών
Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ΕΝΙ, για την πώληση του 49% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον επενδυτή που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ η κατάρτιση της Short list των υποψηφίων επενδυτών που θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών.
Παράλληλα με την διαδικασία αξιολόγησης των 9 επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την ιταλική ΕΝΙ για την πώληση του 49% που κατέχει στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον επενδυτή που θα αναδείξει ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ Υποδομών.
Η ΕΝΙ που αποτελεί το μέτοχο της ZeniΘ έχει αποφασίσει την έξοδό της από τη δραστηριότητα των δικτύων φυσικού αερίου και αυτό που συζητείται με την πλευρά του ελληνικού δημοσίου είμαι μια δέσμευση ότι θα πουλήσει το ποσοστό της στον επενδυτή που θα περάσει η ΔΕΠΑ Υποδομών στην οποία έχει περιέλθει το 51% που κατέχει η ΔΕΠΑ στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό ενδιαφέρον κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν επηρεάζεται από την κρίση του κορωνοϊού και αυτό γιατί τα δίκτυα συνοδεύονται από ρυθμιζόμενο εγγυημένο έσοδο που δεν επηρεάζεται από τις χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές.
Ισχυρό φαίνεται το ενδιαφέρον της Italgas ενώ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές φαίνεται να υπαναχωρούν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού κάποια από τα 7 συνολικά Funds που εκλήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης