Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 98.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 532 θάνατοι σε ένα 24ωρο

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 98.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 532 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Υποτονικοί οι εορτασμοί της Memorial Day λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού
Τους 98.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 532 θάνατοι.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 98.223, με όλες τις εκτιμήσεις να δείχνουν πως έως τις αρχές Ιουνίου, οι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό θα έχουν ξεπεράσει τους 100 χιλιάδες.
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά έχουν ξεπεράσει τα 1,66 εκατομμύρια ενώ τα 15 εκατομμύρια προσεγγίζουν τα διαγνωστικά τεστ.
Την ίδια στιγμή, υποτονικοί ήταν οι εορτασμοί στις ΗΠΑ για τη Memorial Day, την ημέρα που τιμώνται Αμερικάνοι στρατιώτες που έπεσαν για την πατρίδα.
Πολλές εκδηλώσεις είτε ακυρώθηκαν είτε μεταδόθηκαν μέσω ίντερνετ προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσαν τις παρελάσεις αλλά και τις εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων σηματοδοτούσαν και την έναρξη του καλοκαιριού για τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως και οι 50 Πολιτείες έχουν άρει πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός, ενώ η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου αλλά και οι θρησκευτικοί χώροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης