Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πλήγμα στις ασφαλιστικές από τον κορωνοϊό -21,7% οι αασφάλειες ζωής – 4,6% οι γενικές

tags :
Πλήγμα στις ασφαλιστικές από τον κορωνοϊό -21,7% οι αασφάλειες ζωής – 4,6% οι γενικές
Αρνητικό το πρόσημο για τον κλάδο των ασφαλειών
Τεράστιες απώλειες εμφανίζει η ασφαλιστική αγορά στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, ιδιαίτερα στις ασφάλειες ζωής που καταγράφουν μείωση τον Απρίλιο 21,7% εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).
Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν και οι Γενικές Ασφάλειες όπου η παραγωγή φτάνει στο -4,6% λόγω της πανδημικής κρίσης και των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό, καθώς και οι ασφαλίσεις αυτοκινήτου .
Στις ζωικές ασφαλίσεις τον Απρίλιο η παραγωγή στα συμβόλαια Ζωής μειώνεται κατά 25,5% και στα συμβόλαια που αφορούν στη Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατά 23,2%. Από την άλλη πλευρά στις γενικές ασφάλειες η πτώση οφείλεται κυρίως στη μειωμένη κατά 15,6% παραγωγή στην αστική ευθύνη οχημάτων.
Ειδικότερα βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος φαίνεται ότι σε όλο το πρώτο τετράμηνο του έτους οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 9,4% και διαμορφώνονται στα 578,9 εκατ. ευρώ , ενώ στον αντίποδα στα συμβόλαια Γενικών Ασφαλίσεων η παραγωγή σημειώνει οριακή αύξηση 0,3%, που συγκρατεί τον ασφαλιστικό κλάδο από επιπρόσθετες απώλειες.
Οι Γενικές Ασφαλίσεις ανέρχονται συνολικά σε 702,9 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολό της η παραγωγή φτάνει στα 1,28 δισ. ευρώ.
Image

Antonisvasilopoulos1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης