Συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αποστολή «Ειρήνη» για το εμπάργκο στη Λιβύη

Συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αποστολή «Ειρήνη» για το εμπάργκο στη Λιβύη
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αποστολή Ειρήνη, με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την συμμετοχή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αποστολή Ειρήνη, με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη και της απαγόρευσης πώλησης όπλων στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.
Τώρα η συμμετοχή της Ιταλίας στην αποστολή θα πρέπει να εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο, και στη συνέχεια η κυβέρνηση Κόντε θα εκδώσει το σχετικό εφαρμοστικό διάταγμα.
Σε τηλεφωνική συνομιλία τους με θέμα την κατάσταση στην Λιβύη, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio και ο αμερικανός ομόλογός του M. Pompeo συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσουν οι ξένες παρεμβάσεις και να επιτευχθεί μια ανθρωπιστική εκεχειρία.
Ο Di Maio έχει υπογραμμίσει ότι η Ιταλία θα πάρει μέρος στην αποστολή Ειρήνη με συνολικά πεντακόσιους άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών της και ότι «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος μεταφέρει όπλα στην Λιβύη».
«Η διοίκηση της αποστολής θα ανήκει στην Ιταλία, ενώ σε ό,τι αφορά το ναυτικό της σκέλος θα υπάρξει εναλλαγή με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS