Κορωνοϊός: Πάνω από 4.000 νεκροί το τίμημα της στρατηγικής της Σουηδίας

Κορωνοϊός: Πάνω από 4.000 νεκροί το τίμημα της στρατηγικής της Σουηδίας
Πάνω από 4.000 νεκροί το τίμημα της στρατηγικής της Σουηδίας
Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Σουηδία έφθασε τις 4.000, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας δείχνουν ότι οι θάνατοι από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκαν μέσα σε μία ημέρα από 3.998 σε 4.029, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επίσης αυξήθηκε, από 33.459 σε 33.843.
Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, η Σουηδία έχει υιοθετήσει πολύ ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του ιού, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια ανοιχτά και επιτρέποντας την εθελοντική λήψη μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.
Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τον πληθυσμό της και σε σύγκριση με τους άλλους σκανδιναβούς γείτονές της (σ.σ. η χώρα έχει πληθυσμό ανάλογο της Ελλάδας).
Ωστόσο, παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με κάποιες χώρες όπως η Ισπανία κι η Βρετανία, οι οποίες έχουν πληγεί σφοδρά από την επιδημία και εφάρμοσαν αυστηρή καραντίνα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS