Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αρχή: Χαλαρώνει τους περιορισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Παλαιστινιακή Αρχή: Χαλαρώνει τους περιορισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Η Παλαιστινιακή Αρχή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο και επέβαλε lockdowns μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων  κορωνοϊού στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης
Τεμένη, εκκλησίες και επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ξανανοίγουν από αύριο, Τρίτη 26 Μαΐου, σε μια πρώτη απόπειρα να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammed Shtayyeh.
Η Παλαιστινιακή Αρχή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο και επέβαλε lockdowns μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.
Ο Shtayyeh είπε πως είναι καιρός «να επιστρέψουμε προσεκτικά στο φυσιολογικό», τώρα που η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί.
Η επαναλειτουργία χώρων λατρείας, καταστημάτων και εργοστασίων την Τρίτη θα συμπέσει με την τελευταία ημέρα της γιορτής του Άιντ-Ελ-Φιτρ που σημαδεύει το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού.
Ο Shtayyeh είπε πως τα υπουργεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα ξανανοίξουν την Τετάρτη και πως τα σημεία ελέγχου, τα οποία είχαν εγερθεί προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία ανάμεσα σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, θα απομακρυνθούν.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε 423 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Δυτική Όχθη και δύο θανάτους.
Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πτώση κατά 50% των εμπορικών εσόδων στη Δυτική Όχθη, πλήττοντας την ήδη αδύναμη οικονομία της περιοχής, όπου η ανεργία φθάνει το 17,6%, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία διοικεί η αντίπαλος της Παλαιστινιακής Αρχής, η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, έχουν καταγραφεί 54 κρούσματα και ένας θάνατος από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης