Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Περιορίστηκε στα 3 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα για τον Απρίλιο του 2020

Χονγκ Κονγκ: Περιορίστηκε στα 3 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα για τον Απρίλιο του 2020
Οι εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά -3,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019
Μείωση κατέγραψε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών του Χονγκ Κονγκ για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (25/5) στοιχεία της τοπικής διοίκησης, εν μέσω ανάκαμψης στη ζήτηση από την Κίνα.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά -3,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -5,8% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά -4,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -6,7% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας πτώσης -11,1% τον Μάρτιο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -8,4%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της περιοχής να περιοριστεί στα 3 δισ. δολ. έναντι ελλείμματος 4,47 δισ. δολ. τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμα θα περιοριστεί στα 3,99 δισ. δολ.
Για το πρώτο τετράμηνο του 2020, οι εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά -8,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -9,1% με το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφώνεται στα 16,4 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές προς τις ασιατικές χώρες αυξήθηκαν κατά +2,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, με τις αποστολές προς την Κίνα να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +9,4%.
Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές προς την Ταϊβάν κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +21,6%, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές προς την Ινδίνα κατέγραψαν «βουτιά» -61,6% σε ετήσια βάση.
Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές προς τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό πτώσης για τον ίδιο μήνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.
«Η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει υποτονική μέχρι να περιοριστεί επαρκώς η πανδημία του Covid-19», αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι «επομένως, οι εξαγωγές εμπορευμάτων αναμένεται να παραμείνουν υπό πίεση στο εγγύς μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης