Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας:Ανοίγουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, μαθήματα έως τις 26/6 – Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα

tags :
Πέτσας:Ανοίγουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου, μαθήματα έως τις 26/6 – Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα
Με έως 15 μαθητές θα λειτουργούν τα τμήματα και με απόσταση 1,5 μέτρου
Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσας και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.
«θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί» ανακοίνωσε ο κ.Πέτσας ενώ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «σχεδόν τρεις μήνες εργαζόμαστε συλλογικά για να εφαρμόσουν την εκπαίδευση στα νέα δεδομένα».
«Από την κλιμακωτή μέχρι την καθολική αναστολή λειτουργίας των δομών, από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση, από την αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών εφαρμογών του υπουργείου μέχρι τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου., από την ταχύτατη προσαρμογή όλων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής τάξης μέχρι την επαναφορά στη νέα κανονικότητα.
Τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα.
Αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία, νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου», σημείωσε η κα.Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι «αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων».
Η υπουργός χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το άνοιγμα των βαθμίδων εκπαίδευσης το προηγούμενο διάστημα και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.
«Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία.
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα.
Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες» τόνισε η κα.Κεραμέως.
Όπως είπε τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, και τα τμήματα θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές και με 1,5 μέτρο απόσταση.
Αν υπερβαίνουν τους 15 μαθητές θα λειτουργούν εκ περιτροπής, δηλαδή τη μια εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη, ενώ αν δεν υπερβαίνουν τους 15 θα λειτουργούν καθημερινά.
Παράλληλα, προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για τους δασκάλους, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

Πέτσας: Ένα ακόμα βήμα

«Σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα.
Τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα που οφείλονται στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί φέρνουν το άνοιγμα της εστίασης πιο μπροστά απ’ ό, τι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.
Από σήμερα επίσης επιτρέπονται και οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά.
Ξεκινά το yachting για να ακολουθήσει την 1η Ιουνίου το άνοιγμα των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και των κατασκηνώσεων.
Ανοίγουν με κανόνες και προϋποθέσεις οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρίες» είπε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα ότι «ξεκινούν στα Πανεπιστήμια οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις με περιορισμούς στον αριθμό των φοιτητών. Για τους φοιτητές αυτούς ανοίγουν και οι φοιτητικές εστίες».
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία «από σήμερα κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Σύμπλευση» ξεκινούν δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό σε μικρά νησιά.
Οι εξετάσεις θα γίνονται με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της «Σύμπλευσης»  η οποία θα διαθέτει τα φουσκωτά και τα πληρώματά της για τη μεταφορά των κλιμακίων και των δειγμάτων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης