ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο – Θα μας βρει απέναντι

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο – Θα μας βρει απέναντι
Γιατί επέλεξε το υπουργείο του κ.Θεοδωρικάκου τη συγκεκριμένη στιγμή για να αναθεωρήσει το μισθολόγιο διερωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης
Επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διαμηνύει πως θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως «η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση, λόγω κορωνοϊού» και τονίζει πως παρά τις διαψεύσεις κορυφαίων υπουργών ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη «διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα».
«Γιατί επέλεξε το υπουργείο του κ. Θεοδωρικάκου τη συγκεκριμένη στιγμή να αναθεωρήσει το μισθολόγιο;
Ή μήπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. υπουργός ότι η αναθεώρηση την οποία θα κάνει δεν θα αφορά μειώσεις, αλλά αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;» διερωτάται το ΚΙΝΑΛ, το οποίο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσλάβει συμβασιούχους με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης (βλ. προκήρυξη σε ΦΕΚ 1177/τεύχος Β, 2020).
«Είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, κι άρα η ΝΔ πιστεύει ότι αξίζει (ψηφοθηρικά) να επενδύσει δημόσιο χρήμα στο να δημιουργήσει στρατιές εργαζομένων οι οποίοι θα προσδοκούν σε ένα νέο διάταγμα Παυλόπουλου που θα τους μονιμοποιήσει.
Οποιαδήποτε ενέργεια μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, σε ένα Δημόσιο που κράτησε τη χώρα όρθια την περίοδο του εγκλεισμού μας, θα μας βρει απέναντι» υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS