Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Μικρός ο ρόλος των σχολείων στην εξάπλωση της πανδημίας – Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο

tags :
Σύψας (λοιμωξιολόγος): Μικρός ο ρόλος των σχολείων στην εξάπλωση της πανδημίας – Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο
Δεν επηρεάστηκε η καμπύλη της επιδημίας από το άνοιγμα των σχολείων υποστήριξε ο κ.Σύψας
Τη θέση ότι είναι μικρός ο ρόλος των σχολείων στην εξάπλωση της πανδημίας διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπ.Υγείας για τον κορωνοϊό, Ν.Σύψας αναφερόμενος στην απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών από την 1η Ιουνίου.
«Η εικόνα που είχαμε από το άνοιγμα των σχολείων ήταν πάρα πολύ καλή.
Η καμπύλη της επιδημίας δεν επηρεάστηκε.
Είναι ο καλύτερος καιρός τώρα, που έχουμε χαμηλή επιδημία, τα παιδιά να πάνε στα σχολεία και να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτό το νέο περιβάλλον.
Είναι καλύτερα τώρα παρά το φθινόπωρο» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Σύψας, ο οποίος σημείωσε πως τα σχολεία έχουν μικρό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας.
«Στην Ελλάδα η επιδημία έπεσε απότομα όταν έγινε lockdown.
Τα σχολεία είχαν μια πολύ χαμηλότερη συνεισφορά στον έλεγχο της επιδημίας.
Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη επιδημία από ότι κινδυνεύουν οι ενήλικες» υποστήριξε ο κ.Σύψας, τονίζοντας σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων πως είναι αναγκαίο και πως αποτελεί κοινή γνώση ότι θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα.
«Η χαλάρωση είναι μια πολύ κακή ιδέα.
Σε άλλες χώρες οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.
Σε καμία περίπτωση χαλάρωση, τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τον κανόνα της απόστασης» είπε ο κ.Σύψας επισημαίνοντας ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, και μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου κλείσιμο περιοχών και επιχειρήσεων αν τα πράγματα ξεφύγουν.
«Αν όλα πάνε καλά θα μπορέσουμε να έχουμε και τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα και σχετική ασφάλεια απέναντι στον ιό» υποστήριξε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως το σχέδιο για τα νησιά και για τα καταλύματα, σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα του ιού, είναι έτοιμο, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για τις πισίνες των ξενοδοχείων και τα εστιατόρια που τρώνε οι επισκέπτες.
Όσον αφορά τα γυμναστήρια, είναι μέρη που ευνοούν τη διασπορά του ιού, γι’ αυτό και θα καθυστερήσουν να ανοίξουν.
«Δεν είναι προτεραιότητα στο άνοιγμα της κοινωνίας.
Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν θα ανοίξουν με κανόνες ασφαλείας» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος σχετικά με το νέο κύμα της πανδημίας ανέφερε ότι θα εμφανιστεί στα τέλη του φθινοπώρου.
«Εφόσον θα έρθει, θα είμαστε πολύ περισσότερο έτοιμοι» υπογράμμισε ο κ.Σύψας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης