Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο -2,2% το ΑΕΠ α΄τριμήνου 2020 - «Βουτιά» σε κατανάλωση, εξαγωγές

Γερμανία: Στο -2,2% το ΑΕΠ α΄τριμήνου 2020 - «Βουτιά» σε κατανάλωση, εξαγωγές
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008
Στο -2,2% επιβεβαιώθηκε η πτώση στο ΑΕΠ της Γερμανίας το α΄τρίμηνο του 2020, σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ υποχώρησε 1,9%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η δεύτερη μεγαλύτερη από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
Η μεγάλη πτώση σε επενδύσεις, ιδιωτική κατανάλωση και εξαγωγές, οδήγγησε τη γερμανική οικονομία σε ύφεση στο α΄τρίμηνο του έτους, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις υποχώρησαν 6,9%, η ιδιωτική κατανάλωση 3,2% και οι εξαγωγές 3,1%.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομικής παραγωγής στο β΄τρίμηνο του έτους, καθώς στα μέσα Μαρτίου αυστηροποιήθηκε το lockdown.
«Από τη στιγμή που τα στοιχεία α΄τριμήνου είναι αποτέλεσμα μόλις δύο εβδομάδων lockdown, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναλυτική ικανότητα για να προβλέψει κανείς ότι η πτώση του ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη στο β΄τρίμηνο του 2020», σχoλιάζει o Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης