Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,8% και τα 33,5 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,8% και τα 33,5 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Η τιμή για το Brent παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,31% στα 35,2 δολ. ανά βαρέλι
(upd3) Μεικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις νέες εντάξεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει ήπια άνοδο της τάξεως του +0,31% στα 35,24 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +0,81%, στα 33,52 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Παρά τις απώλειες που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI κατέγραψαν την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης.
Ωστόσο, οι νέες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, γύρω από τα θέματα που αφορούν το Χονγκ Κονγκ, προκαλεί νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, καθώς ένας νέος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά ενέργειας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εάν η κυβέρνηση της Κίνας εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, ενώ χθες (24/5) σημειώθηκαν νέες εντάσεις στην περιοχή, μεταξύ διαδηλωτών που τάσσονται κατά του νομοσχεδίου και της αστυνομίας.
«Η νομοθεσία για την ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ ενισχύει ένα τεράστιο ποσό υπερτίμησης για τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής της AxiCorp, Stephen Innes.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκσομίως έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα τόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και λόγω της στήριξης των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν.
Όσον αφορά τις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ, η εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes ανακοίνωσε νέα πτώση την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 21 πλατφόρμες, στις 318 συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πλατφόρμες θα διαμορφωθούν στις 317.
Παράλληλα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου κατέγραψαν πτώση στις 237 έναντι 258 την προηγούμενο εβδομάδα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 244 πλατφόρμες.
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης