Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – Βρετανία: Έχει 50% πιθανότητα επιτυχίας η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Κορωνοϊός – Βρετανία: Έχει 50% πιθανότητα επιτυχίας η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
«Προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης
Έχει 50% πιθανότητα επιτυχίας η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 και ενώ ο νέος κορωνοϊός φαίνεται να εξασθενεί γρήγορα στη Βρετανία, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ένας από τους καθηγητές που ηγείται της ανάπτυξης του εμβολίου.
Mια επερχόμενη δοκιμή με τη συμμετοχή 10.000 εθελοντών απειλείται να μην έχει «κανένα αποτέλεσμα» λόγω της χαμηλής μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα, δήλωσε ο Adrian Hill , διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης, το οποίο συνεργάζεται με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου.
Όπως ανέφερε, «είναι μια κούρσα ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο» και «προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα».
Το πειραματικό εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19, είναι ένα από τα πρωτοποριακά στην παγκόσμια κούρσα που προστατεύει ενάντια στον νέο κορωνοϊό και η ομάδα του Hill ξεκίνησε δοκιμές σε πρώιμο στάδιο σε ανθρώπους τον Απρίλιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης