Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μέχρι 15/6 το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση - Μικρότερη του αναμενομένου η ύφεση

Γεωργιάδης: Μέχρι 15/6 το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση - Μικρότερη του αναμενομένου η ύφεση
Η  ανάκαμψη θα είναι ταχύτερη του αναμενομένου, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Μέχρι τις 15 Ιουνίου να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης αιτείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη, «για να είμαστε δίκαιοι με όσους δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους».
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν.
Όπως είπε, ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης να λειτουργήσουν με τους υγειονομικούς κανόνες και υπάρχουν καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εσωτερικούς χώρους.
Ο υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ζητήσει να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης έως τις 15 Ιουνίου και πρόσθεσε πως ετοιμάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν υπόψη της αρμόδιας επιτροπής.
Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ για επιστρεπτέα προκαταβολή σημείωσε ότι  πλέον θα μπορούν να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς θα συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος του Απριλίου.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι όσοι έχουν πληγεί θα πάρουν χορήγηση στη δόση του δανείου τους.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και η ανάκαμψη ταχύτερη του αναμενομένου.

Για τουρκικές προκλήσεις

«Ουδέποτε πάτησαν οι Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με το ζήτημα αν υπήρξαν ξένες δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η δήλωση του Ν. Δένδια διαστρεβλώθηκε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης