Παρουσία Trump η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης του SpaceX

Παρουσία Trump η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης του SpaceX
Θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστροναύτες απογειώνονται από τις ΗΠΑ μετά τη απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα παραστεί στην εκτόξευση του SpaceX το οποίο θα επανδρώνουν δύο αστροναύτες της NASA την Τετάρτη 27 Μαΐου στη Φλόριντα. Θα είναι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που θα απογειωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Το μέλλον μας, πέρα από τα σύνορα της Γης, δεν είναι μόνο ένα θέμα εθνικής ταυτότητας, αλλά ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Trump σε ανακοίνωση.
Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 16.33 τοπική ώρα (23.33 ώρα Ελλάδος) από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy.
Ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, που ίδρυσε ο Elon Musk στην Καλιφόρνια, θα φέρει την κάψουλα Crew Dragon που αναπτύχθηκε από την εταιρία για τη Nasa, η οποία της έχει αναθέσει συμβόλαια άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία δεκαετία.
Οι δύο αστροναύτες, ο Douglas Hurley  και ο Robert Behnken, θα φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 19 ώρες μετά την εκτόξευση και την πρόσδεση και θα παραμείνουν εκεί για αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι άσχημες την ημέρα της εκτόξευσης και η πιθανότητα μιας αναβολής είναι 60%, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στρατιωτική βάση του Ακρωτηρίου Canaveral, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο Kennedy.
Θα είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αστροναύτες απογειώνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011, έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας και αποστολής.
'Εκτοτε, μόνο οι Ρώσοι διέθεταν μέσο μεταφοράς προς τον ΔΔΣ, και δεκάδες Αμερικανοί αστροναύτες (και από άλλες χώρες) έμαθαν ρωσικά και με τους πύραυλους Soyuz αναχωρούσαν από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν για τον ΔΔΣ, όπου έχουν εγκατασταθεί μόνιμα από το 2000 πληρώματα με Αμερικανούς και Ρώσους
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS