Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας για την απαγόρευση αμερικανικών πτήσεων προς το Πεκίνο

Reuters: Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας για την απαγόρευση αμερικανικών πτήσεων προς το Πεκίνο
Από τον Φεβρουάριο οι Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσειςπρος την Κίνα, όχι όμως και οι κινεζικές που συνέχισαν κανονικά 
Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας μετά τις καταγγελίας της κυβέρνησης Trump ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες από το να ξαναρχίσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα.
Μάλιστα, απαίτησε από τέσσερις Κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν δρομολόγια πτήσεων απευθείας στην κυβέρνηση, δίνοντας πολιτική χροιά στο ζήτημα.
Η κυβέρνηση Trump παρότι σταμάτησε να επιβάλλει περιορισμούς στις κινεζικές αερομεταφορές δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Κίνα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Το Υπουργείο Μεταφορών των Η.Π.Α., το οποίο προσπαθεί να αναγκάσει την Κίνα να επιτρέψει την επανέναρξη των πτήσεων αμερικανικών επιβατικών αεροπορικών εταιρειών, έβαλε εμπόδια την περασμένη εβδομάδα στις κινεζικές εταιρείες τσάρτερ προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε επιστολή τους προς την αμερικανική κυβέρνηση η Delta Air Lines και η United Airlines αναφέρουν, ότι επιθυμούν να συνεχίσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα από τον Ιούνιο, υπογραμμίζοντας ότι οι Κινεζικές εταιρείες συνέχισαν τις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Ζητούν μάλιστα από τον αμερικανός πρόεδρο οι 4 εταιρείες Air China, China Eastern Airlines Corp,  China Southern Airlines Co και Hainan Airlines Holding Co και οι θυγατρικές τους, να υποβάλουν χρονοδιαγράμματα για όλες τις πτήσεις τους έως τις 27 Μαΐου.
Το Αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι «διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση αυτή στις κινεζικές αρχές, διαφωνώντας επανειλημμένα για την άρνηση  της Κίνας να επιτρέψει στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν την λειτουργία τους κατηγορώντας το Πεκίνο για άνιση μεταχείριση.
Στις 31 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε την είσοδο στους περισσότερους πολίτες που προέρχονταν από την Κίνα, εκτός των αμερικανών πολιτών, χωρίς όμως να επιβάλλουν περιορισμούς στις κινεζικές πτήσεις. Οι σημαντικοί αερομεταφορείς των ΗΠΑ αποφάσισαν εθελοντικά να σταματήσουν όλες τις πτήσεις επιβατών προς την Κίνα τον Φεβρουάριο.
Η Delta και η United πραγματοποιούν αυτό το διάστημα μόνο πτήσεις cargo προς την Κίνα. Η Delta είχε ζητήσει έγκριση για να επαναλειτουργήσει μια καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο Shanghai Pudong από το Ντιτρόιτ και το Σιάτλ, ενώ η United ζήτησε να πετάει καθημερινά στο Shanghai Pudong από το Σαν Φρανσίσκο και το αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης με προορισμό το Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης