Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση

Μέσα στο  πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση
H αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου πρόκειται να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.
Σημείωσε πως αυτό θα γίνει με βάση συγκεκριμένους κανόνες που σύντομα θα προσδιοριστούν, καθώς και ότι στη νέα ΠΝΠ θα περιλαμβάνεται το σέρβις στις ξαπλώστρες και θα συνεχίσει να λειτουργεί και το take away.
Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι τη Δευτέρα (25/5) θα επανέλθει στην εργασία του το 45% των εργαζομένων που είχαν σταματήσει την εργασία τους ενώ σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, αφού θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό mega ο υφυπουργός είπε ότι: το άνοιγμα της Δευτέρας είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και από αυτό θα κριθεί η συνέχεια και η εξέλιξη της αγοράς.
Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι χώροι εστίασης να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικού χώρου, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία αν μπορεί να προχωρήσει η διευθέτηση του ζητήματος αυτού και αν τα καταστήματα αυτά μπορούν να ανοίξουν εντός του Ιουνίου.
«Θα λυθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τους υπαίθριους χώρους».
Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα φτάσει στους καταναλωτές, ο υφυπουργός ανέφερε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.
Σε ότι αφορά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού σχετικά με τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την εύρεση λύσης σε κάθε περιοχή.
Σχετικά με την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί και τρέχουν τα εργαλεία χρηματοδότησης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755