Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Περιζήτητες οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση

Handelsblatt: Περιζήτητες οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση
Aπό τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες
Ελκυστική φαίνεται ότι είναι η αγορά ακινήτων και δη εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα από ξένους, που μετά την πανδημία του κορωνοϊού αναζητούν περιοχές που κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt μάλιστα, προτρέπει τους γερμανούς να αγοράσουν σπίτι στην Ελλάδα λέγοντας ότι μακροπρόθεσμα οι τιμές τους θα μπορούσαν να ανέβουν.
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της «Καθημερινής» και της διαδικτυακής σελίδας Spitogatos.gr σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 19,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
«Και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση από τη Γερμανία».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «από τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση της, ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες… Η στιγμή είναι η κατάλληλη, δηλώνει ο Dirk Rinchard από το δικηγορικό γραφείο MStR-Law, το οποίο συμβουλεύει Γερμανούς αγοραστές ακινήτων.
Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί. ‘Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση’ συμβουλεύει ο δικηγόρος.
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση.
Ωστόσο παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια.
Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης