Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση των επικουρικών συντάξεων - Σεπτέμβριο οι νέες κύριες συντάξεις

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση των επικουρικών συντάξεων - Σεπτέμβριο οι νέες κύριες συντάξεις
Tον Οκτώβριο του 2020 θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων 8 μηνών και τα αναδρομικά κύριων συντάξεων 12 μηνών
«Αφήνουμε στο παρελθόν τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρουμε τις επικουρικές συντάξεις στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές, σε περίπου 240.000 συνταξιούχους» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, που είναι πλέον νόμος του κράτους, δεν υπάρχει καμία μείωση σύνταξης.
Όπως ανέφερε « επαναφέρουμε τις επικουρικές συντάξεις στο αρχικό ύψος, χωρίς περικοπές, σε περίπου 240.000 συνταξιούχους» και στις 2 Ιουνίου η αύξηση των επικουρικών συντάξεων μεσοσταθμικά είναι 99,5 ευρώ μικτά και 75 ευρώ καθαρά.
«Συμμορφωνόμαστε με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο νόμος 4670/2020 ενσωματώνει την αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων» επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός.
Εξήγησε ότι οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις.
Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έχει ήδη ξεκινήσει.
Επεσήμανε ότι τον Μάρτιο του 2020 εφαρμόστηκε το νέο σύστημα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικών κατηγοριών από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτοί λαμβάνουν πια ψηφιακά την ασφαλιστική ενημερότητά τους.
Από την 1η Ιουνίου αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά 0,90 μονάδες, μειώνοντας έτσι και το μη μισθολογικό κόστος, σημείωσε ο υπουργός.
Περαιτέρω, ο κ. Βρούτσης μίλησε για ανταποδοτικότητα του συστήματος, τονίζοντας ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους.
Στόχος, όπως είπε, είναι τον Σεπτέμβριο του 2020 να καταβληθούν οι νέες αυξημένες κύριες συντάξεις για όσους έχουν 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου και τον Οκτώβριο του 2020 να πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών και τα αναδρομικά κύριων συντάξεων 12 μηνών.
Τέλος,  ανέφερε ότι στο τέλος Ιουνίου «θα ξεκινήσει η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ" για το 40% των νέων συντάξεων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης