Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 96.000 τα θύματα – Mελέτη επιβεβαιώνει τη μέτρια αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 96.000 τα θύματα – Mελέτη επιβεβαιώνει τη μέτρια αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης
Ξεπέρασαν τις  96.000 ρτα θύματα της πανδημίας στις ΗΠΑ
Σε  96.007 ανέρχονται οι νεκροί της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 1.601.434, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Παρά τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των μέτρων, διατηρώντας μερικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump , κάλεσε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας «αμέσως» και απείλησε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν οι αυτοί δεν συμμορφωθούν.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο «θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας - όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά - είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες», «προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας».

Mελέτη επιβεβαιώνει τη μέτρια αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης

Τα λεπτομερή αποτελέσματα της χρήσης του φαρμάκου  με την ονομασία ρεμδεσιβίρη αναφέρει έγκυρη ιατρική επιθεώρηση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής 22/5, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έγινε στον Λευκό Οίκο και είχε προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας στον κόσμο, καθώς δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού.
Πέρασαν πάνω από τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση υψηλόβαθμού αμερικανού επιστημονικού αξιωματούχου πως ένα πειραματικό φάρμακο με την ονομασία ρεμδεσιβίρη επιταχύνει την αποκατάσταση ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19.
Μάλιστα, ο Anthony Fauci,  ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) ο οποίος διηύθυνε την κλινική δοκιμή που έγινε σε χίλιους ασθενείς σε 10 χώρες, είχε δηλώσει στις 29 Απριλίου μέσα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειχναν «πως η ρεμδεσιβίρη έχει σαφές αποτέλεσμα, σημαντικό και θετικό για τη μείωση του χρόνου αποκατάστασης».
Η επιθεώρηση New England Journal of Medicine δημοσίευσε το άρθρο, το οποίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τα αποτελέσματα,  επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έγινε στον Λευκό Οίκο.
Η ρεμδεσιβίρη, χορηγούμενη ενδοφλεβίως καθημερινά επί 10 ημέρες, επιτάχυνε την αποκατάσταση νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19, σε σχέση με ένα ψευδοφάρμακο: 11 ημέρες έναντι 15 σε μέση διάρκεια.
Οι ασθενείς που ήταν σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους θεωρήθηκαν αναρρώσαντες, ενώ το αποτέλεσμα ήταν πιο σημαντικό στους ασθενείς που νοσηλεύονταν χωρίς να βρίσκονται σε αναπνευστήρα.
Όπως συμπέραναν οι επιστήμονες, είναι προτιμότερο να αρχίσει η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη πριν προχωρήσει η νόσος σε σημείο που να απαιτείται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Ακόμη, η ρεμδεσιβίρη φάνηκε να μειώνει τη θνητότητα, καθώς το 7,1% των ασθενών στους οποίους χορηγούνταν ρεμδεσιβίρη πέθαναν σε 14 ημέρες, έναντι 11,9% στην ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο, αν και το αποτέλεσμα αυτό είναι λίγο κάτω από το όριο στατιστικής αξιοπιστίας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η διαφορά να είναι τυχαία.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η ρεμδεσιβίρη δεν δίνει εγγυήσεις ότι ο ασθενής θα επιβιώσει, σημείωσαν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη δοκιμή.
Όπως γράφουν «είναι σαφές πως μια θεραπεία κατά του ιού αναμφίβολα δεν θα είναι αρκετή από μόνη της» και θα χρειαστούν συνδυασμοί θεραπειών, της ρεμδεσιβίρης με άλλα αντιικά φάρμακα ή άλλους τύπους θεραπειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης