Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πτώση 2% έκλεισε το αργό, στα 33 δολ. – Στο -2,6% και τα 35 δολ. το Brent

Με πτώση 2% έκλεισε το αργό, στα 33 δολ. – Στο -2,6% και τα 35 δολ. το Brent
Με πτώση έκλεισε σήμερα (22/5) το πετρέλαιο 
Με πτώση της τάξεως του 2,6% έκλεισε σήμερα (22/5) η τιμή (futures Ιουλίου 2020) του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο, στα 35,1 δολάρια ανά βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί παράλληλα κατά 2% στα 33,2 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.
Αρνητικά συνέβαλλαν οι νέες εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Βέβαια, για το σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύθηκαν άνω του 10%.

Αρνητικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση της Κίνας να αποσύρει τους στόχους ανάπτυξης για το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανάλωση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, με τις απώλειες να αγγίζουν ενδοσυνεδριακά ακόμα και το -6%.

Ωστόσο, οι προσπάθειες του OPEC+ και των ΗΠΑ να περιορίσουν την παραγωγή τους προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά ενέργειας, καθώς και η άρση των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως περιορίζουν τις πιέσεις για τον «μαύρο χρυσό».
Παράλληλα, η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, λόγω της Ημέρας Μνήμης την ερχόμενη Δευτέρα (25/5), η οποία είναι εθνική αργία και η οποία συνδέεται με αύξηση των μετακινήσεων εντός της χώρας.

ΗΠΑ: Περαιτέρω μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Περαιτέρω σημαντική μείωση κατέγραψε ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των Ηνωμένων Πολιτειών την τρέχουσα εβδομάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις 318, έναντι 339 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 317 πλατφόρμες.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν στις 237 από 258 μία εβδομάδα πριν, έναντι προβλέψεων για 244.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, παρέμειναν στις 79.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης