Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Έως 50.000 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από κορωνοϊό μέχρι τέλος του 2020

tags :
Νότια Αφρική: Έως 50.000 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από κορωνοϊό μέχρι τέλος του 2020
Νότια Αφρική-κορωνοϊός: Έως 50.000 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν, σύμφωνα με επιστημονικά μοντέλα
Η Νότια Αφρική μπορεί να δει έως 50.000 θανάτους και έως 3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη του 2020 καθώς ο χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο οδηγεί σε υψηλότερο ρυθμό μόλυνσης, σύμφωνα με επιστημονικά μοντέλα.
Η χώρα έχει καταγράψει ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων στην αφρικανική ήπειρο, με περισσότερα από 18.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 339 θανάτους, όμως τα μέτρα περιορισμού (lockdown) σε εθνική κλίμακα που εισέρχονται στην όγδοη εβδομάδα έχουν επιβραδύνει τις μολύνσεις.
Ωστόσο επιστήμονες και στατιστικολόγοι που έχει προσλάβει το υπουργείο Υγείας για να μελετήσουν την εξάπλωση της ασθένειας είπαν πως η χώρα μπορεί να δει από 35.000 έως 50.000 θανάτους από κορονοϊό έως τον Νοέμβριο.
"Δεν έχουμε πραγματικά σπάσει την καμπύλη", δήλωσε ένας από τους ειδικούς, ο H. Moultri σε μια παρουσίαση που προβλήθηκε από την τηλεόραση.
"Έχουμε επίσης κάποιες σημαντικές ανησυχίες ότι η επικέντρωση στην COVID-19 μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άλλους τομείς όπως ο HIV και η φυματίωση".
Τα μοντέλα, που λαμβάνουν υπόψη τους τα καλύτερα και τα χειρότερα σενάρια, βλέπουν έως και 3 εκατομμύρια πιθανά κρούσματα κορωνοϊού έως τον Νοέμβριο, ενώ η ζήτηση για νοσοκομειακές κλίνες μπορεί να φθάσει τις 45.000, περίπου δέκα φορές πάνω από την υπάρχουσα διαθεσιμότητα κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας.
Ένα από τα μοντέλα έδειξε πως τα μέτρα περιορισμού μείωσαν τον ρυθμό της μόλυνσης κατά 60% και πως από τις αρχές Μαΐου, όταν οι περιορισμοί χαλάρωσαν, έπεσε στο 30%.
"Με το lockdown δημιουργούσαμε ένα φυσικό φράγμα που εμποδίζει τη μετακίνηση του ιού", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Z. Mkize.
"Το lockdown είχε μια ιδιαίτερη αξία.
Τώρα προσπαθούμε να προχωρήσουμε με μια ελαφρώς διαφορετική στρατηγική η οποία είναι η προσαρμοσμένη στον κίνδυνο προσέγγιση", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης