Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περικοπή «αρκετών χιλιάδων» θέσεων εργασίας από την ΙΒΜ

Περικοπή «αρκετών χιλιάδων» θέσεων εργασίας από την ΙΒΜ
Η ΙΒΜ προχωρά σε περικοπή θέσεων εργασίας 
Την περικοπή αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού θέσεων εργασίας προχωρά η κολοσσιαία ΙΒΜ, το πρώτο κύμα απολύσεων από τότε που ανέλαβε ως CEO Arvind Krishna.
«Η εργασία της IBM σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά απαιτεί ευελιξία για συνεχή ανάμιξη σε δεξιότητες υψηλής αξίας και οι αποφάσεις μας για το εργατικό δυναμικό λαμβάνονται για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της επιχείρησής μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει πόσες θέσεις εργασίας επηρεάζονται, αν και η Wall Street Journal ανέφερε ότι θα επηρεάσει αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους.
Η IBM διέθετε περισσότερους από 350.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στο τέλος του 2019, όταν ανέφερε τον τελευταίο επίσημο αριθμό εργαζομένων.
Λόγω της πανδημίας, η εταιρεία θα προσφέρει επιδοτούμενη ιατρική κάλυψη στους πληγέντες υπαλλήλους της στις ΗΠΑ έως τον Ιούνιο του 2021.

Πτώση κερδών και εσόδων το α' τρίμηνο 2020

Αναλυτικότερα, η IBM ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του α' τριμήνου ανήλθαν σε 1,18 δισ. δολ. ή 1,31 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,59 δισ. δολ. ή 1,78 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 1,84 δολ. ανά μετοχή από 2,25 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν στα 17,57 δισ. δολ. από 18,18 δισ. δολ. το αντιστοιχο τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης