Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μας επιστρέφουν στο 2010

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μας επιστρέφουν στο 2010
Η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση της διαδικασίας αναστολής των συμβάσεων και στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% είπε ο κ.Χαρίτσης
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι εφαρμόζει πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης που επιστρέφουν την χώρα στο 2010 εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας από την κρίση του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5» ο κ.Χαρίτσης είπε ότι οι πολιτικές αυτές «θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία», ενώ αναφερόμενος στα μέτρα για την εργασία, τόνισε πως «η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση της διαδικασίας αναστολής των συμβάσεων και στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%».
«Αντιθέτως, θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στην στήριξη των θέσεων εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι χρειάζεται γενναία, εμπροσθοβαρής παρέμβαση στην οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», αντιστοιχίζοντας με συγκεκριμένες χρηματοδοτικές πηγές, τις ανάγκες εργαζόμενων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το επόμενο εξάμηνο.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία αντιπρόταση σε αυτό.
Η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης, όπως αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση της ύφεσης και επιδείνωση της κρίσης» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.
«Η ελληνική οικονομία κατάφερε το 2018, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να βγει από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος της και να δημιουργήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 37 δισ. ευρώ.
Έχουμε συνεπώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από το παρελθόν ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία γενναία ένεση ρευστότητας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Όλα τα άλλα είναι μέτρα –ασπιρίνες» είπε ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως το εγχώριο τραπεζικό σύστημα «δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης».
«Οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να θέτει στο επίκεντρο του και το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας για τον σημαντικό ρόλο που θεωρούμε ότι πρέπει να παίξουν οι συστημικές τράπεζες, το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και η αναπτυξιακή τράπεζα στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS