Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Μία φιλοσοφική συζήτηση για τη γνώση και την πεποίθηση στο νέο επεισόδιο της σειράς «Φιλοσοφία στην Πράξη»

tags :
Μία φιλοσοφική συζήτηση για τη γνώση και την πεποίθηση στο νέο επεισόδιο της σειράς «Φιλοσοφία στην Πράξη»
Το ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» και οι σειρές «Ο Μάης του Πόντου» & «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα» στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY
Η γνώση και η πεποίθηση βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της εκπομπής «Φιλοσοφία στην πράξη», σε παραγωγή COSMOTE TV.
Την Παρασκευή 22/5, η διδάκτωρ φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας, Αντωνία Καπελέρη θα υποδεχτεί στο στούντιο της εκπομπής την Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο New College of the Humanities του Λονδίνου και συγγραφέα, Rebecca Goldstein, τη διδάκτορα στις Νευροεπιστήμες του πανεπιστημίου Cambridge και στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας, Βικτώρια Κιμωνίδου, καθώς και τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, Βασίλη Καρασμάνη, και θα συζητήσει μαζί τους πώς εκφράζουμε στους άλλους όσα γνωρίζουμε, αλλά και πώς η μελέτη της ανθρώπινης ικανότητας για γνώση οδήγησε στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Η πολυτάραχη ζωή της Άλκης Ζέη, ο ποντιακός Ελληνισμός και τα ταξίδια του Πίτερ Μανέα στην Ελλάδα
Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει και το ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης», μία συμπαραγωγή της COSMOTE TV.
Στο ντοκιμαντέρ της διακεκριμένης σκηνοθέτη Μαργαρίτας Μαντά (Χρυσόσκονη, Για Πάντα), η μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέας Άλκη Ζέη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφηγείται τον πολυτάραχο βίο της, με φόντο τα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (Σάββατο 23/5, 22.00).
Την Τρίτη 26/5, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου» του Πάνου Αγγελόπουλου.
Το επεισόδιο με τίτλο «Ο ποντιακός Ελληνισμός στον κόσμο» παρουσιάζει την πορεία των Ποντίων της διασποράς μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη δημιουργία των πρώτων συλλόγων τους ανά την Ελλάδα και το τέλος του ελληνικού Πόντου με την Μικρασιατική Καταστροφή (22.00, COSMOTE HISTORY HD).
Η εκπομπή «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα» και ο Ελληνοαυστραλός παρουσιαστής Πίτερ Μανέας σαλπάρουν αυτή την εβδομάδα για την Χίο, τις Οινούσσες και την Σύρο.
Εκεί, θα ξεναγηθούμε στα μοναδικά τοπία των νησιών αυτών και θα ανακαλύψουμε φημισμένα τοπικά εδέσματα. Τα δύο επεισόδια θα προβληθούν το Σαββατοκύριακο 23 & 24/5 (19.00, COSMOTE HISTORY HD).
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα, μετά την προβολή τους, για δωρεάν on demand θέαση, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης