Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών – Πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος η 1η Ιουνίου

Πέτσας: Κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών – Πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος η 1η Ιουνίου
Υπάρχει πρόνοια στα νησιά για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού υποστήριξε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση κινείται βάσει των σημερινών δεδομένων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.
Όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν προς αυτό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας, αναφέροντας ως πιθανότερη ημερομηνία «ανοίγματος» την 1η Ιουνίου.
Ωστόσο, υποστήριξε πως τις τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει, θα τις ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα 25/5 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά από ξένους τουρίστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως υπάρχει πρόνοια στα νησιά για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ενώ διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σενάριο περί περικοπής μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο.
Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, ο κ.Πέτσας υποστήριξε πως ο αρχικός σχεδιασμός είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, αν και δεν απέκλεισε αυτό να γίνει νωρίτερα, εφόσον τα πράγματα όσον αφορά την επιδημιολογική εξέλιξη του κορωνοϊού, εξακολουθήσουν να είναι καλά.
Σχετικά με τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 25/5 ο κ Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.
Παράλληλα ο κ.Πέτσας είπε ότι η ύφεση θα είναι βαθιά αλλά κάνεις δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά.
«Του χρόνου όμως θα έχουμε ανάπτυξη και γι' αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης