Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα «απαντήσουμε» εάν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να μας καταδυναστεύσουν

tags :
Κίνα: Θα «απαντήσουμε» εάν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να μας καταδυναστεύσουν
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επισημαίνει ότι καμία χώρα δεν θα επιτρέψει σε αυτονομιστές να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.
Αφορμή αυτή τη φορά είναι η πρόθεση της Κίνας να επιβάλλει νέο νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.
«Θα αντιδράσουμε εάν οι ΗΠΑ προσπαθήσουν να μας καταδυναστεύσουν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Μάλιστα σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «καμία χώρα δεν θα επιτρέψει σε αυτονομιστές να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν σφόδρα, εάν η Κίνα προχωρήσει στα σχέδιά της να επιβάλει έναν νέο νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, μετά τις μαζικές και συχνά βίαιες κινητοποιήσεις πέρυσι υπέρ της δημοκρατίας.
Τα σχόλια αυτά, που έκανε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για τον Λευκό Οίκο, διατυπώθηκαν ώρες αφότου Κινέζος αξιωματούχος είχε δηλώσει πως το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο (εθνικό νομοθετικό σώμα) θα ασκήσει τη «συνταγματική εξουσία» του για να εγκαθιδρύσει ένα νέο νομικό πλαίσιο και έναν μηχανισμό επιβολής προκειμένου να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης