Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι δε θα διστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματικής χαλάρωση εάν χρειαστεί
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (22/5) έκτακτης συνεδρίασης, καθώς η χώρα δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Παράλληλα, η Τράπεζα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 280 δισ. δολ. το οποίο αποσκοπεί στη χορήγηση δανείων προς τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα από την πανδημία.
Σύμφωνα με την Bank of Japan, στόχος του νέου μέτρου είνια να ενισχύσει την οικονομική βοήθεια που παρέχει ήδη στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση, ενώ το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων αναμένεται να επεκταθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2021.
Μεταξύ άλλων, η BoJ δήλωσε ότι σχεδιάζει να χορηγήσει δάνεια με μηδενικό επιτόκιο έως και ένα έτος σε τράπεζες που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κρατικού δανεισμού, ενώ τόνισε ότι δε θα διστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση έαν χρειαστεί.
Τον περασμένο μήνα ο αριθμός των πτωχεύσεων που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ιαπωνία, με την Teikoku Databank να δηλώνει πως μέχρι τις 21 Μαΐου περίπου 174 εταιρεία έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης εξαιτίας του Covid-19.
Σημειώνεται ότι τη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων, η Bank of Japan επέκτεινε τις τις απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων, προχώρησε σε αύξηση των αγορών εταιρικών και εμπορικών ομολόγων και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης